I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Regionalna izložba ovaca i goveda u Tomaševcu – brend i ponos mesta (VIDEO)

U organizaciji Udruženja stočara Tomaševac, MZ Tomaševac i uz podršku Grada Zrenjanina već skoro četvrt veka u ovom mestu organizuje se Regionalna izložba ovaca i goveda.

Tako je i ove godine, uprkos lošem vremenu i to po 23. put uspešno organizovana ova izložba koja je vremenom postala i svojevrstan brend i znak prepoznavanja Tomaševca. 22 proizvođača ovaca izložila su 30 kolekcija kako autohtone Cigaje tako i stranih rasa koje se sve više gaje na ovim prostorima, a to su Bergamo, Romanova itd.

Od proizvođača goveda ovog puta nastupili su samo Tomaševčani i proizvođači iz okolnih mesta jer prema njihovim rečima u toku velike pripreme za nastup na Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Fordomanija

– Sve je više proizvođača koji se odlučuju da matiče svoja grla i što se tiče brojnosti možemo biti zadovoljni. Vremenom se vide i određeni rezultati tog rada pa prozivođači imaju šta da pokažu i na Novosadskom poljoprivrednom sajmu. Što se tiče ove izložbe viđena su jako lepa grla ovaca rase Cigaja, a mi kao stručna služba tu smo da ukažemo na greške i damo savete na šta da se obrati pažnja – kaže Gordana Aćimac iz Poljoprivredne sturčne službe Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

U pratećem programu izložbe organizovano je i takmičenje u pucanju bičevima, kuvanju čobanskog paprikaša kao i izložba pulina autohtone rase čobanskog psa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh