I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Polako niču stubovi za reflektore na Gradskom stadionu (FOTO)

Na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku na temelje su postavljeni prvi segmenti za  četiri buduća stuba rasvete – reflektora.

Prvi segmenti dužine su 8 metara, a  drugi i treći su ukupne dužine 16 metara. Svi segmenti se montiraju na zemlji i podižu dizalicom. Svaki temelj ima  dimenzije –  5,2 m x 5,2 m i dubinu 2,7 m, odnosno u svaki je izliveno je preko 70 m3 betona.

Svaki stub reflektora sastavljen je iz šest konstrukcionih segmenata, s tim što pet segmenata čini čelična konstrukcija samog stuba, visokog 41,5 metara, a šesti segment čini konstrukcija nosača 48 svetiljki, dužine 7,3 metara. Poslednji red reflektora doseže, tako, do 48,9 metara od temelja, odnosno nivoa tla. Elementi čeličnih konstrukcija izrađeni su u proizvodnoj hali preduzeća “Čelik” u Bačkom Jarku.

PerSu marketi

Poređenja radi, krst Rimokatoličke katedrale u centru Zrenjanina, nalazi se na 56 metara od tla, dok će čitavih 10 metara ispod visine stubova reflektora ostati “Vodotoranj”, sa svojih 38 metara, ne računajući brojne antene na njegovom vrhu. Zajedno s dimnjakom termoelektrane-toplane, telekomunikacionim tornjem u zrenjaninskoj pošti i silosima “Dijamanta” i “Žitoprodukta”, stubovi rasvete na Gradskom stadionu ulaze tako u red najviših gradskih građevina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsećamo, postavljanje rasvete deo je obimne rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, koja još podrazumeva izgradnju savremene atletske staze i prateće infrastrukture za održavanje velikih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je oko 200 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zrenjanina i AP Vojvodine – Pokrajinska vlada opredelila sredstva u iznosu od 120.777.243 dinara, a ostatak je obezbedio Grad Zrenjanin.

Nosilac radova je preduzeće “Energotehnika – Južna Bačka” doo Novi Sad, član je preduzeće “Pejkom” doo Beograd, sa podizvođačem “Put-invest” doo Sremska Kamenica.

tekst: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh