I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Reč dve sa našim najstarijim sugrađanima – Kako živite u izolaciji? (VIDEO)

Vanredno stanje proglašeno zbog pandemije korona virusa kao i sva ograničenja koja su usledila nikom ne padaju lako.

Što se tiče kretanja i zatvorenosti u najtežem položaju su verovatno naši najstariji sugrađani. Upravo zato, njih nekoliko, smo obišli i preko kapije ih pitali kako žive i šta im najteže pada.

– Naravno da mi nedostaju izlasci i druženja sa prijateljima ali istovremeno poštujemo sve mere koje su u ovoj situaciji donete. Sa prijateljima i rodbinom čujem se putem društvenih mreža. Razmenjujemo između ostalog i recepte za kolače, pokazujemo to što smo umesili, pa pitam se da li ćemo moći da prođemo kroz vrata kad sve ovo prođe – u šali kaže naša sugrađanka Zorica.

PerSu marketi

U jednoj bašti zatičemo i starijeg sugrađanina koji orezuje lesku. – Ovo je posao, odnosno biljka koja ne može da čeka. Orezati se mora, a istini za volju ovo drvo daje jako mnogo ploda i bila bi šteta to ne iskoristiti. U svakom slučaju ovaj posao je jedan od najboljih lekova protiv dosade. Ostalo vreme kada sam u kući provodim čitajući – kaže naš sagovornik iz „malih“ ulica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Korona nam je „pomogla“ da već sad nacepamo rekordnu količinu drva za zimu – kaže naš sagovornik iz Samoša.

– Moj lek za dušu je muzika, njom se bavim celog svog života, pa evo i sad kad sam napunio 74 godine zasviram nešto sam sebi i ženi, a isto tako prelistavamo stare slike i prekraćujemo vreme. Tako smo prelistavajući stare papire našli i jedan dnevnik. U njemu je moja tada dvogodišnja unuka zapisala „Dogovor kuću gradi“, to je čula od nas starijih i to neka bude moja poruka sugrađanima, poštujmo odluke, budimo disciplinovani kako bi i ovu kao i mnogre prethodne krize prebrodili – kaže profesor u penziji Ivica Petrov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh