I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Realizovan je trodnevni edukativni Kamp Crvenog krsta Zrenjanin „Bagremara 2020.“

Crveni krst Zrenjanin realizovao je, u periodu od 28. do 30. avgusta 2020. godine, trodnevni Kamp omladine za 34 volontera u Odmaralištu Crvenog krsta Bačka Palanka u Bagremari.

Kamp su realizovali iskusni mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin (koji su dali izuzetan doprinos u toku epidemije kovid virusa, posebno u situaciji proglašenog vanrednog stanja).

Kamp je organizovan u okviru realizacije projekta pod nazivom „Ulažući u volontere, ulažemo u budućnost“ koji je podržan i finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na Kampu omladine su pored volontera Crvenog krsta Zrenjanin učestvovala i po dva volontera iz organizacija Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovica,Kikinde i Bačke Palanke. Tokom trodnevnog boravka realizovane su brojne radionice i interaktivna predavanja kroz koje su obrađene sledeće teme: Difuzija (Osnovna znanja o Pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca), Promocija humanih vrednosti, Prva pomoć i Sigurnije škole, otpornije zajednice.

I Taxi Zrenjanin

 

„Organizacija kampova predstavlja značajan vid edukacije mladih volontera. Permanentna edukacija obezbeđuje sigurnu volontersku bazu a samim tim i budućnost Organizacije. U Crvenom krstu Zrenjanin smo ponosni na sjajnu generaciju mladih volontera koji su nosioci aktivnosti u toku proteklih nekoliko godina. Trudimo se da im omogućimo da svoja znanja i iskustva na najbolji mogući način prenose novim naraštajima koji će obezbediti kontinuitet uspešnih volonterskih aktivnosti u zajednici. Prepoznavši i podržavši ovu projektnu aktivnost Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je potvrdio dobru saradnju Crvenog krsta Zrenjanin i zrenjaninskih sportskoh kluboba, sportista i sportskih radnika (Kontinuirana akcija „Sportom za bolje sutra“ koja je dala konkretne, transparentne rezultate u vidu pomoći socijalno ugroženoj deci ali i volonterskom servisu).“ – istakla je sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh