I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Razvojnom savetovalištu u Zrenjaninu uručen novi logopedski set

Zahvaljujući velikom broju humanih ljudi, preduzeća, kompanija i preduzetnika, koji su prepoznali značaj humanitarne akcije, koju je pre nekoliko meseci pokrenula radio stanica „Klik FM“, nabavljen je novi, moderan klinički-logopedski set za Razvojno savetovalište u Zrenjaninu. Inicijativi su se pridružili i ostali zrenjaninski mediji pozivajući donatore da pomognu mališanima.

Postojeći aparat na kome su logopedi decenijama radili, bio je star i u kvaru po nekoliko puta godišnje. Savremeni klinički-logopedski set poseduje digitalno signalno procesiranje, a digitalna obrada signala postala je standard u rehabilitaciji slušnih i govorno-jezičkih poremećaja.

Ispred Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ donatorima se zahvalila Zorica Stevanov, logoped, koja je tom prilikom istakla, da kroz njihovo savetovalište mesečno prođe oko 400 dece, a na godišnjem nivou taj broj premašuje 4000.

PerSu marketi

– Aparat se koristi kod svakog tretmana gde je potrebno. Pored tretmana, prethodno radimo dijagnostiku (primenjujemo odgovarajuće testove za određenu govornu patologiju) i radimo timski: logoped- psiholog- pedijatar, nakon čega usaglašavamo stavove svih nas u vezi problema koje dato dete ima – izjavila je Stevanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U okviru humanitarne akcije prikupljeno je 334.768 dinara. Prema rečima glavnog i odgovornog urednika radio stanice „Klik FM“, Vladimira Mušickog, ovo je najbolji dokaz koliko je malo potrebno da bismo učinili dobru stvar za našu zajednicu.

-Posebno bih izdvojio Mateu Ballani i Ognjena Milovanovića, dvoje dece, koji su uz nesebičnu podršku svojih roditelja, odlučili da na svoje rođendane pozovu goste koji će umesto poklona, donirati novac za kupovinu aparata. Pored njih, posebno bih se zahvalio i preduzetniku Stevi Kočalki, koji je značajno doprineo tome da se prikupi potreban iznos novca za kupovinu logopedskog seta – rekao je Mušicki.

Logopedska ambulanta u Zrenjaninu trenutno pokriva ceo Srednjobanatski okrug. Logopedi podsećaju da je situacija takva da naša deca sve kasnije progovaraju i da ima više dece sa govornim i jezičkim poremećajima nego ranijih godina.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh