I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Razvojno savetovalište opremljeno posle 27 godina

Nakon punih 27 godina, Razvojno savetovalište pri Dečijem dispanzeru u Zrenjaninu dobilo je novi nameštaj i opremu za rad sa decom koja spadaju u rizične grupe.

Realizaciju je omogućio UNICEF i projekat „Dils“ Ministarstva zdravlja. Oni su obezbedili knjige i novi nameštaj za opremanje četiri prostorije, a igračke su obezbedili saradnici savetovališta.

razvojno-savetovaliste

Razvojno savetovalište u Zrenjaninu osnovano je 1987. godine i danas je jedno od dva u Srbiji koji u svom timu lekara imaju pedijatra.

PerSu marketi

Pored pedijatra, doktorke Nikolete Kovačev, u timu Razvojnog savetovališta rade dva logopeda, dva psihologa i viša medicinska sestra. Jedan pedijatar pokriva potrebe celog Srednjobanatskog regiona.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovde se radi sa decom rođenom pod rizikom, decom sa invaliditetom, smetnjama u razvoju i ponašanju, adolescentnim krizama, i uglavnom su to predškolska i osnovnoškolska deca, mada ima i srednjoškolaca.

razvojno-savetovaliste1
– Od ukupnog broja rođene dece u porodilištu, 10 odsto su deca rođena pod rizikom, a od toga ostane jedan ili dva procenta dece sa invaliditetom, rekla je dr Kovačev novinarima.

Ona je ukazala na sve veći broj dece sa disharmoničnim razvojem i poremećajem ponašanja, čemu se još ne zna pravi uzrok.

Foto: Beta

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh