I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Razvojno savetovalište opremljeno posle 27 godina

Nakon punih 27 godina, Razvojno savetovalište pri Dečijem dispanzeru u Zrenjaninu dobilo je novi nameštaj i opremu za rad sa decom koja spadaju u rizične grupe.

Realizaciju je omogućio UNICEF i projekat „Dils“ Ministarstva zdravlja. Oni su obezbedili knjige i novi nameštaj za opremanje četiri prostorije, a igračke su obezbedili saradnici savetovališta.

razvojno-savetovaliste

Razvojno savetovalište u Zrenjaninu osnovano je 1987. godine i danas je jedno od dva u Srbiji koji u svom timu lekara imaju pedijatra.

PerSu marketi

Pored pedijatra, doktorke Nikolete Kovačev, u timu Razvojnog savetovališta rade dva logopeda, dva psihologa i viša medicinska sestra. Jedan pedijatar pokriva potrebe celog Srednjobanatskog regiona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovde se radi sa decom rođenom pod rizikom, decom sa invaliditetom, smetnjama u razvoju i ponašanju, adolescentnim krizama, i uglavnom su to predškolska i osnovnoškolska deca, mada ima i srednjoškolaca.

razvojno-savetovaliste1
– Od ukupnog broja rođene dece u porodilištu, 10 odsto su deca rođena pod rizikom, a od toga ostane jedan ili dva procenta dece sa invaliditetom, rekla je dr Kovačev novinarima.

Ona je ukazala na sve veći broj dece sa disharmoničnim razvojem i poremećajem ponašanja, čemu se još ne zna pravi uzrok.

Foto: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh