I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Slučaj razbojništva u kom su oštećena brojna lica

Apelacioni sud u Novom Sadu, kao drugostepeni sud, doneo je 2. avgusta rešenje kojim je kao neosnovanu odbio žalbu okrivljenog D.D. iz Žitišta i istom licu produžio pritvor za 60 dana u krivičnom postupku koji se vodi po optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu od 3. oktobra prošle godine.

Tom optužnicom okrivljenom D.D. stavlja se na teret da je 8.10.2014. godine u Jarkovcu, zajedno sa okrivljenim D.N., a u dogovoru sa okrivljenim V.Š, počinio krivično delo razbojništvo. Oni su maskirani kapama sa prorezima za oči, otišli do kuće dede okrivljenog V.Š., gde su zatekli oštećene D.Š. i A.N., koje su poprskali sprejom u predelu očiju. Okrivljeni D.D. je potom u žrtve D.Š. i A.N. uperio pištolj, tražeći novac, zlato i dukate. Oštećena D.Š. je predala zlatan prsten, narukvicu i minđuše, te gotov novac u iznosu od 30.000,00 dinara i 100 evra, pored čega su razbojnici iz kuće oduzeli još i drugi zlatan nakit koji su pronašli, novčani iznos od 100 evra i dva ručna sata, zlatne minđuše u vrednosti od 100 evra, sveukupne vrednosti 119.000,00 dinara.

Skoro godinu dana nakon toga, 23.11.2015. godine u Novom Kozjaku, D.D. je zajedno sa okrivljenim D.N., a u dogovoru sa okrivljenim V.Š., otišao do kuće kumova okrivljenog V.Š., gde su zatekli oštećene D.S. i S.S., koje su poprskali sprejom u predelu očiju, zatim vezali, pri čemu su tražili od oštećenih novac, preteći da će ih u suprotnom ubiti. Razbojnici su ovom prilikom oduzeli gotov novac u iznosu od 200 evra i 8.000,00 dinara, dok su sa tela oštećenog D.S. skinuli sat i zlatan lačić sa priveskom, vrednosti 500 evra, sa tela oštećene S.S. zlatan nakit-minđuše, burmu, lančić, ručni sat, sve vrednosti 1000 evra, i jedan koverat sa gotovim novcem u iznosu od 10.000,00 evra, sveukupne dinarske vrednosti od 1.412.000,00 dinara.

PerSu marketi

Takođe, okrivljenom D.D. stavlja se na teret da je 08.04.2016. godine, u Jarkovcu, zajedno sa okrivljenim D.N., a u dogovoru sa okrivljenim V.Š., otišao do kuće strica i strine okrivljenog V.Š. Tamo su zatekli M.N. i A.N., koje su poprskali sprejom u predelu očiju, nakon čega su im zadali više udaraca, vezali ih i tražili novac. M.N. je rekao da ima ukupno 925 evra, što su okrivljeni i uzeli. Pored toga, oduzeli su i 15.000,00 dinara iz novčanika oštećene, kao i zlatan nakit-ogrlicu sa dukatom, prsten i minđuše, sveukupne vrednosti 250.000,00 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Okrivljenom D.N. sudi se u odsustvu imajući u vidu da isti nije dostupan državnim organima, dok je u odnosu na okrivljenog V.Š. postupak obustavljen s obzirom na to da je lice u međuvremenu preminulo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh