I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Razbojnici Banata“ snimaće se u Gradskoj kući, zgradi suda i na Arači

Glumačka i rediteljska ekipa domaćeg ostvarenja „Razbojnici Banata“ uskoro će početi da snima scene na teritoriji Zrenjanina, a kako je danas najavljeno, poslednja klapa ovog filma koji se snima poslednje dve godine, trebala bi da padne na proleće sledeće godine.

razbojnici-banata2

-Došao je red i na zrenjaninsku priču o razbojniku Marijašu Marinku Periću iz Melenaca, i za nekih desetak dana počećemo da snimamo scene na teritoriji Zrenjanina. Izuzetno smo zadovoljni podrškom grada i nadam se da ćemo vam se odužiti kroz ovaj izuzetno zanimljiv film. Snimaćemo u Gradskoj kući, u zgradi suda, u Arači koju smo predvideli kao glavno mesto za okupljanje razbojnika, a takođe ćemo koristiti i neke od ulice Zrenjanina, rekao je reditelj filma „Razbojnici“, Ivan Rakidžić.

razbojnici-banata3

PerSu marketi

Pored reditelja, današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Gradskoj kući, prisustvovali su organizatorka snimanja Ivana Mitrović, glumac Branislav Platiša, asisentkinja režije Ljudmila Šejtinac i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić .

razbojnici-pres-zrenjanin

-Drago nam je što smo dobili priliku da se još jedan film snima u našem gradu, i što ćemo imati priliku da ekranizujemo našu istoriju, rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osim što je specifičan po samoj radnji, ovaj film je poseban i po tome što je okupio veoma pozitivnu i profesionalnu ekipu glumaca i saradnika voljnih da naprave kvalitetan projekat, naglasio je reditelj i u prilog tome dodao podatak da od početka snimanja 2014. godine, niko nije uzeo honorar.

Dokumentarno-igrani film „Razbojnici Banata“ predstavlja ličnosti četiri razbojnika sa ovih prostora koji su živeli od 1720. do 1925. godine, i za života „harali“ ovim delom nekadašnje Austrougarske.

razbojnici-banata1

Film se snima na teritoriji Pančeva, Zrenjanina, Vršca, u Deliblatskoj peščari, i u još nekoliko banatskih mesta.

Pored toga što obrađuje jednu neobičnu, malo poznatu, istorijski šturo obrađenu temu, ovo ostvarenje je značajno i zbog odlične međusobne saradnje filmskih i naučnih radnika. Jedinstvenost ovog dela leži u širokoj umetničkoj kreativnosti, ali i poštovanju istorijskih i antropoloških podataka.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh