I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Ratari ne odustaju – uljara stopirala otkup suncokreta

Poljoprivrednici koji od srede traktorima blokiraju ulaze u zrenjaninsku Fabriku ulja „Dijamant“, najavili su večeras da ostaju bar do ponedeljka, kada očekuju nove pregovore u Vladi Srbije.

Demonstranti koji zahtevaju višu cenu suncokreta, pozvali su banatske ratare da im se pridruže ispred „Dijamanta“ gde kažu da će ostati do ispunjenja zahteva.

 

Sekretar Udruženja poljoprivrednika Zrenjanina Dragomir Mijatov rekao je agenciji Beta da im je uprava „Dijamanta“ koji je od 2005. godine u sastavu hrvatskog „Agrokora“, poručila da se raziđu jer je ta fabrika prestala da otkupljuje suncokret.

I Taxi Zrenjanin

„Ne dolazi u obzir da se raziđemo, ostajemo. Ovde je između 150 i 200 traktora, a očekujemo da će nam se pridružiti još poljoprivrednika jer je naš položaj više nego loš“, rekao je Mijatov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Proizvođači su se u dva navrata sastali sa predstavnicima „Dijamanta“, ali, kako su kazali, nisu uspeli da izdejstvuju veću otkupnu cenu – za kilogram suncokreta ponuđeno im je po 26 dinara, sa PDV, a oni traže 40 dinara, plus PDV.

Izvor : Beta, Tanjug  Foto : Tanjug/Jaroslav Pap

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh