I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Statistika dokazala: Rastu cene lekova

U periodu januar – mart, statistika je evidentirala rast potrošačkih cena lekova od 2,3 odsto, što je više od opšteg rasta cena od 1,2 odsto u istom periodu.

pills

Prema analizi Ministarstva trgovine, procenjuje se da su cene lekova koji se izdaju bez recepta i koje slobodno formiraju nosioci dozvole, povećane za oko jedan odsto, a cene lekova koji se izdaju na recept i koje utvrđuje vlada za oko 2,9 odsto.

Vlada je krajem marta, donela Izmene i dopunama Odluke o najvišim cenama lekova, koji se izdaju na recept, kojom su utvrđene cene za ukupno 145 novih lekova, koji su dobili dozvolu od Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. Izmenama navedene odluke povećane su cene za osam lekova i snižene za 25.

PerSu marketi

Povećanja se kreću u rasponu od 0,1 do 122,6 odsto, a sniženja od 0,3 do 51,3 odsto. Predložena povećanja i sniženja cena, u narednom periodu, neće uticati na inflaciju, s obzirom na to da cene tih lekova nisu obuhvaćene indeksom potrošačkih cena, kao ni novih lekova koji su dobili dozvolu za stavljanje u promet, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh