I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Raste interesovanje za vakcinaciju – gradonačelnik posetio punkt u pripremi u hali “Medison”

Najveći punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja, biće otvoren u sredu, 27. januara, u sportskoj hali “Medison” – najavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da raste interesovanje za vakcinaciju i da se ukazala potreba za otvaranjem ovog punkta.

On je danas, zajedno sa članom Gradskog veća dr Miletom Kovačevićem, predstavnicima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i Javne ustanove “Sportski objekti”, obišao halu “Medison”, gde su u toku pripreme za otvaranje punkta za vakcinaciju.

I Taxi Zrenjanin

Ovaj prostor dobio je prednost u odnosu na “Kristalnu dvoranu” zbog lakše interne komunikacije i prilaza parketu, gde će se obavljati vakcinacija, kako bi se, prvenstveno zbog starijih sugrađana, izbegla stepeništa i šetnja holovima i hodnicima ispod tribina, kao i da se ne bi odlagali sportski događaji. U “Medisonu” se priprema šest odvojenih prostora za pregled pacijenata i vakcinaciju i danas je utvrđen njihov raspored u samoj hali.

Gradonačelnik je dodao i da će Grad Zrenjanin, u saradnji sa Domom zdravlja i “Sportskim objektima” obezbediti svu neophodnu opremu za punkt u “Medisonu” i još jednom apelovao na sugrađane da se prijave za vakcinaciju i time na najbolji mogući način zaštite sebe i druge od širenja epidemije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Od početka imunizacije, vakcinisano  više od 1800 naših sugrađana

Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin, do danas je u tu ustanovu dopremljeno ukupno 3915 doza vakcina – 225 proizvođača “Fajzer” i 3690 proizvođača “Sinofarm”. Poslednja isporuka bila je sinoć, kada je stiglo 1800 doza vakcina, od kojih je zrenjaninskom Domu zdravlja odmah podeljeno 690.

Juče je vakcinisano 484 naših sugrađana, a danas 456, na punktovima u bivšoj Specijalističkoj poliklinici i IX zdravstvenoj stanici Doma zdravlja, na Bagljašu. Od početka imunizacije, vakcinisano je više od 1800 naših sugrađana.

Statistički pregled broja zaraženih po danima.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh