I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Raspisani konkursi i pozivi sa samozapošljavanje i organizovanje javnih radova

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je spisak javnih konkursa i poziva za zapošljavanje i angažovanje nezaposlenih lica u nekoliko kategorija. Među najinteresantnijima je poziv za samozapošljavanje putem subvencija, koji se odnosi na lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 200.000,00 dinara, odnosno 220.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

U pozivu se navodi i da je nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

PerSu marketi

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 200.000,00 dinara, odnosno 220.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000,00 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dva najvažnija uslova za dobijanje subvencija jesu ta da je lice prijavljeno na evidenciju nezaposlenih Nacionalne službe, kao i da je završilo obuku za razvoj preduzetništva po planu i programu obuke u
organizaciji NSZ.

Sadržaj kompletnog javnog poziva pogledajte OVDE

Neki od ostalih javnih poziva i konkursa za zapošljavanje nezaposlenih, nezaposlenih lica sa invaliditetom i nezaposlenih lica romske nacionalnosti:

Javni konkurs za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva u 2019. godini
Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2019. godini
Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom u 2019. godini
Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2019. godini
Javni poziv nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2019. godini

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh