I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Raskidi ugovora sa nesavesnim zakupcima lokala

Poslovanje Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija” u Zrenjaninu već duže vreme nalazi se pod budnim okom ovdašnje javnosti.

centar zrenjanina
Najviše se priča o problemima sa zakupcima poslovnog prostora oko naplate dugova, koji se mere desetinama, možda čak i stotinama miliona dinara.

Odmah pošto je, odlukom većine odbornika Skupštine grada Zrenjanina, Jovana Ljiljak nedavno smenjena sa čelne pozicije u „Gradskoj stambenoj agenciji”, v.d. direktora Laslo Fuks je odlučio da obavi reviziju svih sklopljenih aktivnih ugovora o zakupu. Iako posao nije u celosti gotov, već sada je jasno da će za posledicu imati pozamašnu listu nesavesnih zakupaca koji će, kako najavljuje Fuks, biti ekspresno utuženi.

-Imaćemo i značajan broj raskida ugovora, jer su se pojedini zakupci pokazali kao nesolidni – kaže Fuks za „Dnevnik” i navodi da je među neplatišama i jedan broj političkih stranaka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Neke partije, po rečima Fuksa, uopšte ne plaćaju zakup, iako je on za njih, po osnovu skupštinske odluke, svega pet odsto prave cene.

– Po prvi put će i partije biti tužene, a slediće im i raskid ugovora, ako ne izmire obaveze. Uz to, podsećam da su mnoge od njih zaposele veoma atraktivne poslovne prostore – napominje Fuks i otkriva da su među nesavesnim zakupcima pronađeni G17 plus i Jedinstvena Srbija.

Naravno, „Gradskoj stambenoj agenciji” problem ne predstavljaju samo političke partije. I među privrednicima ima puno nesavesnih zakupaca, ali v.d. direktora Laslo Fuks obećava da niko neće biti povlašćen i da će uvesti red u naplatu zakupnina.

– Nije to samo pitanje kirija, već i režijskih troškova, koje neki nisu mesecima izmirivali – ističe Fuks.

Kada se završi revizija uslediće detaljna obrada podataka i urgentne mere. Mnogi lokali će biti preuzeti od nesavesnih i nesolidnih korisnika i na licitacijama će biti ponuđeni drugim zakupcima,najavljuje Fuks.

On ističe da ni stambeni fond, kojim raspolaže „Gradska stambena agencija”, dugo nije bio predmet revizije, pa će i on ubrzo doći na tapet.

Preliminarne naznake ukazuju da postoje grube zloupotrebe dela stambenog fonda, što se takođe ne sme dozvoliti. A, uskoro slede provere na terenu, nasumične, kao i one po prijavi. Jedino što Fuksa, i pored velikog entuzijazma, može da spreči u obavljanju ovog detaljnog posla jeste da ne prođe na konkursu za direktora tog javnog preduzeća, s obzirom na to da je novi konkurs već raspisan.

Izvor: Dnevnik.rs/Ž.Balaban

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh