I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Radovi u Barskoj ulici za veću bezbednost svih učesnika u saobraćaju

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa saradnicima, posetio je danas Barsku ulicu, gde su u toku infrastrukturni radovi na rekonstrukciji kolovoza, trotoara i atmosferske kanalizacije, na potezu od Ulice Prilepski red do Mostarske, u dužini od oko 800 metara.

Zrenjaninci ovaj potez prepoznaju kao “Mužljansku krivinu”, prometnu saobraćajnicu koja od centra grada vodi ka Mužlji i kupalištu “Peskara”. Ovde se nalazi i supermarket “Univereksport”, dve benzinske stanice, stovarište građevinskog materijala, tako da je pitanje veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i nametnulo pokretanje radova.

“Praktično smo novu građevinsku sezonu i počeli u Barskoj ulici, ovde su bili problemi od lošeg, uskog kolovoza do nedostatka trotoara, pešačke staze, i sada sve radimo u dužini od 800 metara, a investiciju realizujemo u saradnji s Ministarstvom privrede. Ukupna vrednost radova je 33 miliona dinara, a Ministarstvo privrede nam je pomoglo sa 19 miliona, na čemu smo im zahvalni”, kazao je Čedomir Janjić. 

Fordomanija

Gradonačelnik je objasnio da se, uporedo s novim kolovozom, gradi i pešačka staza koja nije postojala, ali i rekonstruiše atmosferska kanalizacija.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

“Siguran sam da ćemo dobiti dobru, kvalitetnu saobraćajnicu, povezanu i sa Ulicom Franje Kluza, koju smo rekonstruisali, proširili i uredili prošle godine, tako da polako rešavamo i taj problem bezbednosti u ovom delu grada, jer mnogo naših sugrađana upravo ovim putem ide do “Peskare” ili do Mužlje”, rekao je on.

Tokom obilaska lokacije, gradonačelnik je razgovarao i s građanima koji žive u blizini i zadovoljni su izvedenim radovima. Osim novog trotoara ispred njihovih kuća, biće im urađeni i novi kolski prilazi, čime će se bezbednije uključivati u saobraćaj.

Zajedno s gradonačelnikom, radove su obišli i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić i direktor Javnog preduzeća za urbanizam Jovan Cvetić.

Izvođač radova je preduzeće “Štrabag – Vojvodinaput” Pančevo, uz nekoliko podizvođača, a rok za završetak radova je 1. septembar.

Izvor: zrenjanin.rs

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh