I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Radovi na podnom grejanju u Hramu „Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista“

Radovi u unutrašnjosti hrama „Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista“, čija je izgradnja počela u oktobru 2011. godine u punom su jeku. Urađene su unutrašnje i spoljnje instalacije struje, a trenutno se ugrađuje podno grejanje.

„Radovi teku zahvaljujući pomoći sugrađana, koji žele da budu donatori. Nedavno su urađene unutrašnje i spoljašnje instalacije struje. Sada treba da se uradi osvetljenje unutar crkve, polileji, i spoljašnji reflektori. Ove godine planiramo da postavimo i završimo podno grejanje, ako Bog da sreće i zdravlja, i ako bude bilo donatora. U velikoj meri nam je pomogao sugrađanin, gospodin Dragan Božjak, koji je donirao potrebna sredstva. U toku je postavljanje stiropora, a sakupljaće se novac za mermer, koji treba postaviti na pod. Sledeće godine planiramo da nastavimo sa skupljanjem novca za oslikavanje hrama, i za ikonostas. Radovi koje u toj fazi treba obaviti, zahtevaju veća sredstva. Po nekoj mojoj slobodnoj proceni, za to je potrebno oko 200 hiljada evra. Razlog tome je što u crkvi ima preko 1200 metara kvadratnih površine, koja treba da se oslika. Svako ko bude želeo da ugradi deo sebe za večnost, moći će da pruži dobrovoljni prilog za oslikavanje hrama i za oslikavanje ikonostasa.“- naglasio je otac Slobodan Čestić, protonamesnik hrama.

I Taxi Zrenjanin

HRAST SA KOSOVA

Pored radova na unutrašnjosti hrama, postoje i nagoveštaji za uređenje prostora oko hrama. Brzina realizacije ideja zavisiće od najavljenih donacija, i pomoći oko radova.

„Ove godine ćemo najverovatnije uraditi staze oko crkve, i prilaze crkvi. Tu bi veliku pomoć trebalo da nam pruži firma „Saša inženjering“, koja bi bila izvođač radova. Najavljena nam je i donacija firme „Ekogradnja“ iz Melenaca, koja bi obezbedila behaton, za spoljašnje delove crkve, za oko 509 kvadrata. Postoji ideja da se prostor oko crkve ogradi. Videćemo da li ćemo je ograditi ogradom, ili ćemo staviti zelenilo i ruže. Tako bi bila otvorena, za sve koji žele da budu ovde. U budućnosti, ako Bog da sreće i zdravlja, da bude tu mesta za sve, počev od prostora za malu decu, pa do klupica za odrasle. Želja nam je da ovde bude jedna pridona i duhovna oaza, da spojimo nebo i zemlju na Bagljašu.“ – istakao je otac Čestić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iza hrama u izgradnji, zasađen je hrast koji je donet sa Kosova, iz Zubinog potoka, kako bi krasio buduće dvorište.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh