I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Radovi na obilaznici: Počela gradnja mosta preko Begeja

Pripremnim radovima, pobijanjem masivnih šipova, iskopom temelja za stubove i prilaza samoj obali, počela je gradnja mosta preko Begeja, najzahtevnijeg objekta na celokupnoj trasi obilaznice oko Zrenjanina.

Istovremeno, u potpunosti se čisti trasa od buduće kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu do reke i uklanjaju dva servisa za teretna vozila koja su se nalazila na tom prostoru. Rušenje tih objekata je u završnoj fazi i biće okončano u narednih nekoliko dana.

Prilaz građevinskoj mehanizaciji omogućen je i na desnoj obali Begeja, gde je prokopana trasa obilaznice sve do ukrštanja s Prvomajskom ulicom i formiran privremeni zemljani put za potrebe gradilišta.

Fordomanija

Zrenjanin tako, posle skoro tri decenije, posle punih 27 godina, počinje gradnju novog mosta preko Begeja, nakon što je 1992. godine pušten u saobraćaj most u Principovoj ulici. Ovo će biti deseti most preko reke ili jezera u centru grada, a ukupno jedanaesti, s obzirom da jedan od njih – pešački most na suvom – nije u funkciji. Biće to i šesti most za saobraćaj motornih vozila, uz tri isključivo pešačka i jedan železnički.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Radove na gradilištu na Temišvarskom drumu izvode radnici preduzeća “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja”. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 kilometara. Ukupna vrednost te investicije iznosi 423.172.530 dinara.

izvor/foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh