I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Radovi na kanalizacionoj mreži u naselju Mala Amerika u završnoj fazi

Nakon što deo Ulice Stevice Jovanovića u naselju Mala Amerika gotovo godinu dana nije bio prohodan za automobile najavljeni su završni radovi tokom kojih će biti asfaltiran kolovoz.

– Počeli su pripremni radovi za vraćanje putne površine u prvobitno stanje. Planirano je da budu završeni u narednih 5 radnih dana. Time će biti okončani radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži. Tokom radova su zamenjene kanalizacione cevi u delu ulice Stevice Jovanovića , napravljeno je nekoliko novih šahtova. Tokom poslednjih mesec dana izvršena je provera kvaliteta spojeva sa sekundarnom mrežom kao i testiranje dela glavnog voda na kom su izvršeni radovi na sanaciji. Na ovaj način eliminisani su faktori koji su uticali na povremena izlivanja otpadnih voda iz mreže ali je povećana i sigurnost prikupljanja otpadnih voda sa teritorije MZ Mala Amerika jer je reč o jednom od glavnih vodova koji vodi ka crpnoj stanici. Ovakve vrsta radova su najkompleksnije, prate ih mnogi problemi, prvenstveno vezani za izlivanje podzemnih voda te je to jedan od razloga zašto su oni trajali jedan duži period – izjavio je Siniša Gajin iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Stanovnici ovog dela grada dugo čekaju da se ova saobraćajnica završi. Ona povezuje i deo grada u kom se nalaze Srednja tehnička škola kao i HTPŠ „Uroš Predić“ te dve visokoškolske ustanove tako da tom delu grada gravitira i veliki broj đaka i studenata.

PerSu marketi

Radovi u ulici Radnoti Mikloša

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Slični kompleksni radovi trenutno se odvijaju na kanalizacionoj mreži u ulici radnoti Mikloša.

Radovi na tom punktu su takođe u završnoj fazi i očekujemo da budu završeni u narednih 10 dana. Radi se takođe o jednom od glavnih vodova. Sanira se i  crpna stanica čija je poslednja sanacija rađena 1984. To je još jedan od načina kojima će se dodatno obezbediti sigurnost sistema prikupljanja i odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji je gotovo potpuno pokriven i atmosferskom i fekalnom kanalizacionom mrežom, praktično na 95% svoje površine. Dužina te mreže je gotovo 300 kilometara ali je činjenica i da je ta mreža stara. Zato je i nemoguće očekivati da ona u svakom momentu funkcioniše – rekao je Gajin ovom prilikom.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh