I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Radost i osmesi na takmičenju u fabranju uskršnjih jaja u Mužlji

Na veliku radost i oduševljenje najmlađih meštana Mesne zajednice Mužlja, i ove godine je uspešno održano tradicionalno, četrnaesto po redu takmičenje u farbanju i ukrašavanju uskršnjih jaja.

Domaćini, članovi Kluba slikara amatera bili su prijatno iznenađeni, jer se na takmičenje prijavio rekordan broj mladih učesnika, njih 80, koji su zajedno sa njihovim roditeljima, bakama i dekama, a uz pomoć flomastera, bojica, vodenih bojica i tempera, pokazali svoje umetničke talente.

PerSu marketi

Tročlani žiri je, u sastavu Ane Čikoš, članice Foruma Žena, Kristine Vidrač učiteljice Osnovne škole “Servo Mihalj” i pesnika Lasla Kovača, budno pratio radove najmlađih i sa posebnom pažnjom ocenjivao njihov trud.

U kategoriji takmičara uzrasta od jedan do pet godina nagrade osvojili Anet Kerčov, Dominik Lakatoš i Luka Križa, od šest do deset godina Ema Šiveg, Lea Rac i Katarina Miškeljin, a od jedanaest do petnaest godina  Marina Ševarika, Norbert Fazekaš i Ingrid Stojko. Posebne nagrade su pripali Emi Barna, Edvardu Kočoban, Tei Vaštag, Danijelu Židai, Klari Kiš, Evi Kurunci i Emiliji Lazar, ali i roditeljima Ildiki Mak, Jolanu Pragai i Endreu išpanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dok su deca crtala, farbala i ukrašavala jaja, zainteresovani  su mogli da pogledaju izložbu mladih članova Kluba slikara amatera i da se slikaju iza prazničnog panoa.  Nakon dodele nagrada, prisutni su mogli da uživaju u slatkim iznenađenjima.

Ovogodišnje takmičenje su podržali kompanija GOMEX, Klub Žena, Mesna zajednica Mužlja, Ervin Palatinuš i mnogi drugi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh