I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Radno vreme „Muzeja piva“ tokom pivske fešte u Zrenjaninu

Vrata „Muzeja piva“ u Zrenjaninu biće otvorena za sve posetioce tradicionalne manifestacije „Dani piva“, u periodu od 28. avgusta do 2. septembra.

Zainteresovani građani i gosti moći će svakodnevno, od 20 časova do ponoći, da pogledaju kako su izgledale prostorije ovog pivskog industrijskog kompleksa. Ulaz će za sve posetioce biti besplatan.

Fordomanija

Ova zgrada na obali Begeja deo je značajnog industrijskog i graditeljskog nasleđa. Prostire se od nekadašnje palate Lazara Dunđerskog do bivše fabrike čarapa „Udarnik“.

Zahvaljujući Udruženju građana Urbani forum i podršci lokalne samouprave, ovaj pogon je pre dve godine renoviran i pretvoren u Muzej piva. Zgrada je bila devastirana, stakla su bila polomljena, a metalni delovi pokradeni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Upornim zalaganjem pojedinaca, izgrađen je novi ulaz za turiste, zamenjena su stakla, fasada je prekrečena, a unutrašnje prostorije uređene su tako da gostima i turistima na što verodostojniji način prikažu rad nekadašnje zrenjaninske pivare.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh