I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Radnici traže obustavljanje stečaja u “Jugoremediji”

Bivši radnici, akcionari i poverioci fabrike lekova “Jugoremedia” okupili su se danas pred tom fabrikom u Zrenjaninu i uputili zahtev zrenjaninskom sudu da se obustavi stečaj u toj firmi, izjavio je danas Tanjugu predsednik odbora poverilaca Jugoremedije Vladimir Pecikoza.

jugoremedija
On je istakao da je zahtev za obustavu stečaja u “Jugoremediji” upućen zato što nije urađena prava procena vrednosti kapitala te kompanije pre uvođenja stečaja, a da je takva procena urađena “onda firma verovatno ne bi ni otišla u stečaj”.

Pecikoza je objasnio da je pre otvaranja stečaja urađena samo likvidaciona procena vrednosti kapitala “Jugoremedije” na samo 22 miliona evra, jer nije bilo dovoljno vremena da se uradi prava procena, te da je sada, na zahtev radnika i poverilaca, urađena procena koja obuhvata i intelektualnu svojinu i licence, koja je pokazala da je vrednost Jugoremedije 68 miliona evra.

– Jugoremedija ima budućnost i može da snabdeva tržište lekovima i zbog toga bi država, koja ima 42 odsto kapitala u toj firmi, trebalo više da se pozabavi njenom sudbinom kako bi se izbegao njen bankrot koji preti da će se desiti već 10. septembra ako se ne usvoji plan reorganizacije preduzeća – rekao je Pecikoza.
 
On je najavio da će bivši radnici tog preduzeća uputiti pismo i premijeru Aleksandru Vučiću u kome će ga upoznati sa njihovim zahtevima.

PerSu marketi

Izvor: Tanjug   Foto: Ras

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh