I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Radionice za mlade – prevencija gojaznosti i borba protiv trgovine ljudima

Članovi Crvenog krsta Zrenjanin u svojim svakodnevnim delatnostima najviše se oslanjaju na mlade volontere, te je od izuzetnog značaja da upravo oni budu edukovani i stručno osposobljeni za oblast kojom se bave unutar ove organizacije.

U cilju permanentnog obrazovanja volontera i kontinuiranog učlanjenja mladih sugrađana u organizaciju, Crveni krst Zrenjanin je za nove volontere organizovao još jednu u nizu edukacija, ovog puta u prostorijama Moto kluba „Road Flyers“ u Mužlji.

I Taxi Zrenjanin

Prisutnima su detaljno predstavljene aktivnosti mladih volontera u Crvenom krstu, a realizovana su i predavanja i radionice na teme “Prevencija gojaznosti kod mladih” i “Borba protiv trgovine ljudima”.

Edukacije su realizovali Jelena Lugonja, Isidora Arvai i Boris Vojinov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima stručne saradnice Crvenog krsta Zrenjanin i trenera u Programu borbe protiv trgovine ljudima, Jelene Lugonje, ova organizacija je godinama unazad aktivno uključenja u napore da se spreči trgovina ljudi i da se umanje posledice po žrtve.

-Osnovni cilj aktivnosti Crvenog krsta Zrenjanin ogleda se pre svega u širenju svesti i znanja među mladima o ovom problemu, jer upravo oni predstavljaju potencijalne žrtve trgovine. Bitna je edukacija pojedinaca kako bi na vreme prepoznali oblike trgovine, u cilju adekvatnog suprostavljanja i reagovanja – istakla je Lugonja.

Volonteri su imali priliku da osim usvajanja novih znanja deo vremena provedu u novom ambijentu, u druženju i boljem upoznavanju što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo angažovanje i timski volonterski rad u organizaciji.

Crveni krst Zrenjanin se zahvaljuje Moto klubu „Road Flyers“ iz Mužlje koji im je omogućio korišćenje svojih prostorija.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh