I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Radionice koje promovišu prihvatanje i poštovanje različitosti (FOTO)

Na Trgu slobode danas je održan niz zanimljivih radionica za decu i odrasle s ciljem promovisanja zajedništva među našim najmlađim sugrađanima i značaja prihvatanja i poštovanja različitosti.

Prema rečima koordinatorke kulturnih aktivnost grada Zrenjanina, Snežane Oluški Vlačić, manifestacija je organizovana u sklopu IPA-projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije pod nazivom„Inclusive Art – Inkluzivna umetnost“, u okviru koje se prethodnih nekoliko nedelja u gradskim i seoskim školama, ustanovama kulture i romskim naseljima, već realizuje mnoštvo inkluzivnih aktivnosti. 

PerSu marketi

-Kada govorimo o inkluziji, ne mislimo samo na osobe sa smetnjama u razvoju ili na osobe sa invaliditetom, nego na sve društveno izolovane grupe, koje imaju potrebu da se izraze na različite načine i da tako budu deo našeg društva – naglasila je Oluški Vlačić.

Tokom višesatnog kreativnog događaja, najmlađi Zrenjaninci su uz pomoć svojih roditelja, učiteljica, nastavnica, volontera Crvenog krsta Zrenjanin, predstavnika Narodnog muzeja Zrenjanin i korisnika Gerontološkog centra, mogli da slikaju na papiru, na majicama i šoljama, pogledaju saznaju se čisti srebro, ali i da nauče sve tajne popularne salveta (dekupaž) tehnike.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na radost velikog broja posetilaca, priređen je i maštovit kulturno-umetnički program.

Podršku održavanju ove manifestacije pružili su i predstavnici lokalne samouprave.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh