I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Radio amateri iz Mužlje i dalje nižu uspehe na evropskim i svetskim takmičenjima

Na svetskom radio amaterskom šampionatu u organizaciji američkog časopisa CQ Magazin (specijalizovani časopis za komunikacije i tehnologiju) za 2016. godinu, predstavnik Radio kluba „Mužlja“ Ivanko Mandić je u kategoriji jedan operator – jedan opseg (velikasnaga 40m CW), zauzeo visoko drugo mesto u svetskoj konkurenciji i prvo mesto u Evropi u konkurenciji od preko 200 učesnika.

Takmičenje podrazumeva da se u određenom vremenskom periodu do 48 časova ostvari što više kontakta sa radio amaterima širom sveta.

Ivanko Mandić je za 46 sati rada ostvario 2984 radio kontakta, čime je obezbedio 792.456 poena i zasluženo stao na pobedničko postolje.

PerSu marketi

Ovo je druga najveća nagrada za članove Radio Kluba „Mužlja“ u prethodne tri godine, a ukupno peta titula evropskog prvaka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-U 2017. godini predstavnici mužljanskog Radio Kluba su na žalost bili sprečeni da učestvuju na navedenom svetskom šampionatu zbog havarije na antenskom sistemu, koju su u nekoliko navrata prouzrokovali olujni vetrovi. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, obezbeđena su minimalna potrebna sredstva za obnovu naših sistema i očekujemo da ove godine odbranimo titulu u ovom prestižnom radio amaterskom takmičenju – kaže Mandić.

Radio amateri su i do sada bili poznati široj javnosti najviše po njihovom učešću u prenosu humanitarnih poruka tokom elementarnih nepogoda i rata na prostorima bivše SFRJ,  a malo je poznato da su radio amateri iz Srbije poznati u svetskoj radio amaterskoj javnosti po kvalitetu svoga rada i postignutim rezultatima.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh