I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužjak rode obradovao Tarašane – Prvoje se vratio u gnezdo

8. put za redom mužjak bele rode kojem su meštani Taraša i članovi Udruženja „Taraške rode“ dali simbolično ime Prvoje vratio se u svoje gnezdo u ovom slikovitom mirnom mestu.

Članovima udruženja radosnu vest javila je gospođa ispred čije kuće se Prvoje gnezdi.  Sleteo je danas oko 10 časova, a nakon kratkog odmora u  gnezdu otišao je verovatno do obližnjih vodenih površina  da se okrepi.

– Naše udruženje zajedno sa mnogim meštanima obradovalo se njegovom povratku. Radujemo se i povratku ostalih roda u naše selo. U narednih mesec dana svakodnevno ćemo obilaziti gnezda i nadamo se da će ove godine biti više parova nego prošle – kaže Aleksandra Marović Cucić iz UG „Taraške Rode“.

PerSu marketi

Svečani i tradicionalni doček roda kojeg organizuje udruženje građana „Taraške rode“ u saradnji sa OŠ „Svetozar Marković – Toza“ organizuje biće priređe u petak 13. marta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovaj događaj predstavlja simboličnu proslavu povodom povratka  roda u Taraš. Na proslavi ovog lepog događaja pored dece iz ovdašnje škole gosti će biti i đaci iz tri gostujuće škole : Vrbasa, Bajše i Lipara njih oko 80.

Tom prilikom kao i svake godine biće svečano obeleženo Prvojevo gnezdo, realizovaće se edukativne i kreativne radionice za đake biće prikazane dve kratke filmske projekcije o belim rodama. Zaslužnim meštanima koji brinu o rodama dodeljuju se zahvalnice i ordenje za plemenitost.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh