I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Prvo tele steonih junica koje je grad dodelio stočarima

Nakon što je Grad Zrenjanin prvi u Srbiji podelio stočarima 60 visokokvalitetnih steonih junica simentalske rase i za realizaciju tog posla dobio sve pohvale, akcija će biti nastavljena, jer su od junica počele da stižu i prinove.

Junice_FarmaPalatinus_4

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac posetio je danas porodično gazdinstvo Palatinuš, koje je dobilo dve junice simentalke, a ukupno na farmi poseduje 80 grla. Sa te farme svo dobijeno mleko plasira se zrenjaninskom „Mlekoproduktu“. Jedna od junica otelila je prvo žensko tele, koje će, kako je i najavljeno ranije, u narednom periodu biti vraćeno Gradu Zrenjaninu, odnosno nakon novog konkursa, pripasti nekom drugom domaćinstvu sa teritorije grada.

Posetu ovom domaćinstvu, zamenik gradonačelnika je iskoristio i za razgovor o problemima stočara i mogućnostima da grad doprinese i njihovom rešavanju. On je najavio i nabavku još 60 visokokvalitetnih grla, koja bi bila dodeljena stočarima po sličnom principu kao i do sada.

PerSu marketi

Junice_FarmaPalatinus_3
Podsećamo, Grad Zrenjanin realizovao je akciju kojom je 42 stočara dobilo 60 steonih junica, u ukupnoj vrednosti od 17,8 miliona dinara. Budžet grada za ovu godinu namenjen poljoprivredi iznosi 426 miliona dinara, što je više od 10 procenata od ukupnog budžeta, a ono što je najvažnije je da se ta veoma značajna sredstva, kroz različite programe i aktivnosti, direktno vraćaju poljoprivrednim proizvođačima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: zrenjanin.rs

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh