I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prvo sportsko takmičenje u Zrenjaninu nakon „korone“ – pecaroši „zašarenili“ Begej (FOTO)

Čast da zvanično otvore sezonu sportskih takmičenja u Zrenjaninu nakon vanrednog stanja i „korone“ imali su sportski ribolovci.

U organizaciji Kluba sportskih ribolovaca „Banat“ na desnoj obali Begeja održan je 8. Feeder Cup grada Zrenjanina uz učešće 44 ekipe iz cele Srbije iz najjačih prvoligaških klubova. Vreme je obzirom na sve prethodne dane poslužilo i organizatore i učesnike, uslovi su praktično bili idealni.

PerSu marketi

– Vremenske nepogode ranijih dana uticale su na stanje ribe, odnosno na to kako ona danas „radi“. Na to utiče i sam mrest (babuška, deverika) tako da je potrebno dosta znanja i iskustva da bi se ostvario dobar ulov – kaže Gordan Vemić član KSR „Banat“.

KSR „Banat“ predstavljala je najjača ekipa u ovom trenutku, a u „vatru“ ili bolje reći „vodu“ ubačena su dva člana iz podmlatka na takozvano kaljenje. Klub trenutno broji 12 članova, a u toku je upis novih članova kao i organizacija lokalnog takmičenja na kom bi se „otkrili“ novi talenti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Razmak i više nego dovoljan

Da li je na održavanje ovog takmičenja na bilo koji način uticalo prethodno vanredno stanje i „korona“? – Korona je uticala jedino na taj način da ljudi, odnosno naši takmilari još više požele da dođu i budu na svežem vazduhu i suncu, u njihovom prirodnom okruženju –  kaže uz osmeh Vemić.

Nije maska zbog „korone“ nego sunca ali dobro dođe

Sva pravila saveza propisana u smislu suzbijanja epidemije se poštuju, a obzirom da  su takmičari i inače na udaljenosti od 12 metara to je i više nego dovoljno kada uzmemo u obzir samo ta pravila.

Ribolovci su tokom ovog takmičenja imali zadatak da u roku od 5 sati upecaju što više „bele“ ribe, a sav ulove se potom vraća u reku

Šta je feeder pecanje? – U ovoj vrsti pecanja, peca se jednim štapom sa sprovodnicima, na koji ide „mašinica“ te ima tri vrha različite osetljivosti. Vrhovi se menjaju i prilagođavaju u odnosu na vrstu ribe koju pecamo, vremenske uslove, težinu hranilice i slično.

Nikako konzumirati ribu iz Begeja

Šta u ovom i ovakvom Begeju može da se upeca i da li je to uopšte jestivo? – Brankovan je jedna od najlepših i najpopularnijh pista za pecanje u Srbiji. Po najavi takmičenja sve 44 rezervacije su „planule“ praktično u sat vremena. U održavanju staze veliku pomoć pruža JKP „Čistioća i zelenilo“ kao i lokalna samouprava.

Gordan Vemić i Igor Janjić iz KSR „Banat“

Što se tiče ribe ovde je najčešći šaran, karaš, deverika, krupatica, lepa bodorka pa i somovi različitih veličina. Što se tiče jestivosti, nažalost, riba nikako nije za konzumaciju i to naši građani treba da znaju i nikako to da ne praktikuju.

Zrenjanin domaćin prve lige šampiona

KSR „Banat“ će i ove godine, početkom septembra,  biti domaćin Kupa „Dana Piva“, a potom će biti domaćin 3. i 4. kola Prve Lige Šampiona. „Banat“ je naime dvostruki uzastopni timski prvak Srbije, trebalo je da ove godine učestvuje na svetskom takmičenju u Bugarskoj koje je zbog „korone“ otkazano. Svojim radom i rezultatima zaslužio je i dobio to domaćinstvo Lige šampiona – zaključuje naš sagovornik.

Prolazak malih brodova i veslača podstiče „rad“ ribe dok je prolazak šlepova prava katastrofa za ribolovce

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh