I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prvi Uskršnji vašar u vrtiću „Zvezdica“

Nakon uspešno realizovanih Novogodišnjih vašara, koji se održavaju duži niz godina, vaspitači u vrtiću „Zvezdica“ odlučili su da od ove godine organizuju i prvi Uskršnji vašar, sa tendencijom da i on pređe u tradicionalno dešavanje. U izradi predmeta za prodaju učestvovali su vaspitači, roditelji i deca.

„Ovo je prvi put da se u našem vrtiću organizuje Uskršnji vašar. Dogovorili smo se da akcenat bude na izradi predmeta koji su karakteristični za ovaj praznik, ali i da predmetima druge vrste i namene, upotpunimo našu ponudu. Predmeti su se u vrtiću izrađivali zajedničkim učešćem dece, roditelja i nas vaspitača. Imali smo organizovane radionice, na koji se veliki broj roditelja rado odazvao, naravno i baka, kao i svih onih koji su želeli da pomognu. Mi smo sa decom u okviru redovnih termina predviđenih za likovno stvaralaštvo takođe izrađivali predmete i ostale zanimljive kreacije. U ponudi najviše ima motiva zečića, pilića i uskršnjih jaja, kao i korpica i dekorativnih rešenja za izlaganje jaja. Mašta i kreativnost su bili na zaista visokom nivou“, istakli su vaspitači vrtića Zvezdica.

PerSu marketi

Cilj organizovanja vašara i prodaje je, pre svega, da se deca dobro zabave, i oprobaju u ulozi malih prodavaca, u čemu su se veoma dobro snašli. Pored zabave, zaradili su i novac, koji je namenski opredeljen poboljšanju opštih standarda u vrtiću, kao i nabavci didaktičkih sredstava.

– Za sada se još uvek ne zna tačno šta će se od sakupljenog novca kupiti, ali ćemo se svi zajedno u vrtiću dogovoriti, kažu vaspitači.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vašar je trajao od utorka do četvrtka. Cene predmeta su bile simbolične, i kretale su se od 10 dinara, do 250 dinara, a najbrže su prodate čuvarkuće i viseći uskršnji ukrasi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh