I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prvi smrtni slučaj od korona virusa u Srbiji

„Preminuo je 59-godišnji muškarac iz Kikinde. Dobio je korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori za život“, potvrdila je premijerka Srbije Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije koja je počela u 18 časova.

– Do poslednjeg trenutka ćemo se boriti za sve oblolele od korona virusa i da imamo što manje smtrnih ishoda. Ovaj čovek je imao brojne druge zdravstvene tegobe, rekla je premijerka Brnabić.

U Srbiji je do 20.3.2020. u 18h obolelo 135 lica. Jedno lice je preminulo, osmoro njih je na respiratoru.

PerSu marketi

Od sutra prestaje da funkcioniše javni prevoz na celoj teritoriji Srbije. Iako je prvobitno bilo najavljeno da se u nedelju u 20h zatvaraju se svi kafići, restorani i tržni centri, ova mera stupa na snagu u subotu u 20 sati, rekla je u telefonskom obraćanju na RTS-u premijerka. Takođe, od sutra će biti zabranjeno okupljanje više od pet ljudi. Dostava hrane biće dozvoljena. Putnički i taksi prevoz može još da funkcioniše još.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Zaposlenima treba omogućiti da rade od kuće. Niko neće propasti ukoliko nekoliko nedelja bude slabije poslovao. Da razmišljamo danas i narednih nedelja o ljudima. Ne samo o bolesnima, nego i o zdravima, rekla je Brnabić.

ZLATIBOR LONČAR: POLICIJSKI ČAS NE VAŽI ZA TRUDNICE

Dogovor sa domovima zdravlja je da se veći deo njihovih kapaciteta koristi za ljude kojima je potrebna pomoć. Posebni kapaciteti su za ljude sa respiratornim tegobama. Domovi zdravlja su uveli minimum desetak telefonskih linija da ljudi mogu da se informišu i da dođu do izabranog lekara. Da dobiju savet i šta mogu da urade. Stanje i situacija će se menjati iz dana u dan. „Već sada imamo preko 1.000 telefonskih brojeva na kojima savetujemo ljude. Elektronski recepti važiće do daljeg“, rekao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

-Svaki pacijent koji ide na hemodijalizu ima papir, i na njih se ne odnosi policijski čas. Pacijenti koji imaju zračenje ili hemotorapiju, takođe imaju uput. Policijski čas, takođe, ne važi za trudnice, rekao je Lončar.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh