I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prvi Sajam poljoprivrede u Jaši Tomiću okupio blizu 80 izlagača

Prvi Sajam poljoprivrede u mestu Jaša Tomić organizovan je tokom ovog vikenda uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Sečanj. Sajam je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, koji je obišao izložene štandove i razgovarao sa izlagačima.

-U prethodnom vremenskom periodu, razvoju i unapređenju sela nije poklanjano dovoljno pažnje. Infrastruktura je u prilično lošem stanju, i mora se unaprediti kako bi ljudi ostajali na selu. Iz tih razloga ovakve manifestacije su značajne i Pokrajinski sekretarijat ih podržava i u finansijskom smislu. Ovo je najbolji način promovisanja poljoprivrede i razvoja sela. Ovde se može pogledati ponuda mehanizacije, potrebnih komponenata, a možda i doneti značajna poslovna odluka. Najviše treba finansijski stimulisati mlade da se bave poljoprivredom, i ovaj sajam je prilika za to. Po prvi put su u našoj zemlji mladi poljoprivrednici do 40 godina mogli da ostvare do milion i dvesto hiljada bespovratnih sredstava. Pored mladih do 40 godina starosti, žene nosioci gazdinstava, kao i oni koji rade u otežanim uslovima, po nekim konkursnim linijama mogu da ostvare povraćaj do 70 odsto u odnosu na realizovanu investiciju, istakao je Radojević.

Vuk Radojević i Predrag Rađenović

I Taxi Zrenjanin

Na sajmu su se predstavili brojni izlagači poljoprivrednih proizvoda, udruženja žena sa svojim rukotvorinama, a održane su edukacije i javne tribine.

-Bez podrške Pokrajine ovo ne bi moglo da se održi, a lepo je što smo to uspeli da održimo u Jaši Tomiću, gde ima puno poljoprivrednika. Nadam se da ćemo im u narednom periodu i mnogo više pomoći. Sagledaćemo njihove zahteve i potruditi se da unapredimo opštinu, jer možemo da živimo od plodne ravnice. Napredak je jako mali, borimo se da uposlimo ljude, i da pokušamo da im podsticajnim sredstvima pomognemo da se zadrže u selu. Trudiću se da još bude ovakvih događaja, jer stanovnici opštine nisu često u prilici da odlaze u druge gradove radi potrebnih informacija o sredstvima i mehanizaciji. Iz tih razloga verujem da će ovaj sajam prerasti u tradiciju, izjavio je predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije opštine Sečanj Miljane Milošević, pored Pokrajine i opštine Sečanj, realizaciju sajma podržale su Mesna zajednica Jaša Tomić i lokalni poljoprivrednici. Iako se prvi put održava, sajam je okupio oko 80 izlagača među kojima su bili i predstavnici banaka i osiguravajućih kuća.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh