I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Prvi rezultati ekološke akcije “Sakupi, selektiraj, recikliraj”

Najmlađi Zrenjaninci aktivno su se uključili u ekološku akciju “Sakupi, selektiraj, recikliraj“ koja je namenjena njihovoj edukaciji o ekologiji, reciklaži i zaštiti životne sredine.

Predškolci vrtića „Biberče“ imali su priliku da se u toku prethodne dve nedelje kroz igru, zabavu i prikazivanje uzoraka recikliranog materijala upoznaju sa sakupljanjem, selektiranjem i recikliranjem smeća, zaštitom životne sredine i ekološkim bontonom. Najaktivnija deca su od ekološkog udruženja „Zelena revolucija“, na poklon dobila ekološke torbe. U saradnji sa vaspitačima, organizovane su likovna i kreativna radionica a najbolji radovi, pored izložbe u vrtiću koja je u toku, biće izloženi i na završnoj manifestaciji krajem školske godine u Kulturnom centru.

Radovi predškolaca u projektu „Sakupi, selektiraj, recikliraj“

PerSu marketi

Spremnost za učešće u akciji najmlađi su pokazali i prikupljanjem PET ambalaže. Zahvaljujući firmi „Pro pet recycling“, koja je inicijator kompletnog projekta, u dvorištu vrtića “Biberče” postavljen je kavez za prikupljanje PET-a, u kom su deca za dve nedelje prikupila 32 kilograma plastične ambalaže. Njihov trud biće nagaređen korpama za igračke i izletom u Taraš, koji će biti organizovan u ponedeljak, 26. novembra. Tamo će  imati priliku da se upoznaju sa prirodom, seoskim domaćinstvima, zagađivanjem prirode, đubrivom, dok će u povratku posetiti i jednu divlju deponiju u  gradskom  naselju Ruža Šulman, kako bi se napravila paralela u zagađivanju sela i grada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovu ekološku akciju podržali su JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, JKP ” Ekos” Žitište, ekološka udruženja – “Zelena revolucija”, “Eko tok” i “Eko san” kao i JCI Zrenjanin, Asocijacija mesnih zajednica, portal www.ilovezrenjanin.com, Pokret Napred Banat, a očekuje se i pridruživanje drugih privrednih subjekata i udruženja građana koja se bave ekologijom ili reciklažom poput preduzeća “Fero-kup”, koje se nedavno priključilo.

Kavez za prikupljanje PET-a u vrtiću „Biberče“

Planom i programom je predviđeno da se obiđe oko 30 predškolskih ustanova na teritoriji opština Zrenjanin i Žitište, da se postave kavezi za prikupljanje PET-a i da se podeli 2500 interaktivnih ekoloških bojanki. Kaveze će za početak obezbediti JKP „Čistoća i zelenilo“ i „Pro pet recycling“ a radi se i na obezbeđivanju podrške Grada Zrenjanina, opštine Žitište i Pokrajine za nabavku dodatnih kaveza jer je cilj da oni i nakon završetka projekta, ostanu u trajnom vlasništvu ustanova. Sav prihod od otkupljene ambalaže, sakupljane u kavezima, biće poklonjen vrtićima u vidu donacije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh