I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prvi online Festival Uskršnje jaje održaće se u subotu 18. aprila

Dečiji festival Uskršnje jaje 6 trebalo je da se održi 18. aprila na Trgu slobode. Međutim, epidemija korona virusa odložila je i ovaj događaj, kao što je to slučaj sa mnogim drugim kulturnim, sportskim i muzičkim manifestacijama. Organizatori, ipak, najavljuju druženje sa decom i to preko interneta. Prvi online festival Uskršnje jaje održaće se u subotu sa početkom u 11 sati.

Glavni zrenjaninski trg ove godine uoči uskrsa ostaće pust. Na njemu neće biti dece i njihovih roditelja koji su nekoliko godina unazad bili redovni učesnici festivala Uskršnje jaje. Korona virus poremetio je planove i organizatora i svih koji su s nestrpljenjem čekali nove sportske, likovne i muzičke izazove.

“Ove godine neće biti održan dečiji festival Uskršnje jaje 6 na glavnom zrenjaninskom trgu zbog novonastale situacije. Ipak, mi želimo da se festival održi na način koji je primeren situaciji. Zbog toga ćemo ovoga puta svi biti učesnici festivala „na daljinu“. Zajedno ćemo pevati, igrati, recitovati iz naših domova. Ideja je da svi koji su zainteresovani pošalju snimak svog deteta kako peva ili recituje neku uskršnju pesmicu, može i da odigra nešto, da radi vežbe… Snimci se mogu poslati do petka uveče u inbox na profile Seka Sanja ili Uskrsnje jaje 6. Puštaćemo ih na našem fejsbuk profilu Seka Sanja u subotu 18. aprila u periodu od 11 do 15 sati. Ukoliko bude više onih koji su zainteresovani možda će to i duže da traje. Ideja je da i ovoga puta akteri budu upravo naši najmlađi sugrađani tj. deca svih uzrasta”, objašnjava Slobodanka Stevanović, jedan od organizatora festivala Uskršnje jaje.

I Taxi Zrenjanin

Poziv za učešće na online festivalu Uskršnje jaje

„Za sad nam se javila Milica Dosković sa svojim horom i ona će poslati snimak dece kako pevaju. Takođe, dobili smo i snimak pevačice Jelene, a javili su se i plesni centri i obećali da će poslati snimke dece kako igraju. Videćemo ko će se sve do petka odazvati. Mi pozivamo sve drugare da nam se priključe. Bitno je da sve što rade bude spontano, kao što je to slučaj kada se festval održava na otvorenom. Klipovi ne bi trebalo da traju jako dugo, kako bismo što više dece mogli da pustimo, a i da bi držali pažnju onima koji gledaju”, objašnjava naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U izmenjenim uslovima izostaće tradicionalna takmičenja i nagrade, ali organizatori veruju da će zabava biti jednako dobra kao što je to bilo prethodnih godina. Kako bismo se što pre izborili sa korona virusom svima poručuju “čuvajte se, ostanite kod kuće i gledajte naš prvi online festival Uskršnje jaje”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh