I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prvi muzički projekat organizacije Svetosavlje – „Porodica vredi zlata“ (VIDEO)

Organizacija “Svetosavlje” koja se u našem gradu i regionu srednjeg Banata punih 20 godina bavi širenjem duha svetosavlja oličenog u dobročinstvu, prosvećivanju, rodoljublju i negovanju najboljih tradicija našeg naroda, odlučila se po prvi put da predstavi jedan muzički projekat. U pesmi “Porodica vredi zlata”, koju promovišu, iskazane su osnovne vrednosti za koje se ova organizacija zalaže. Ideja o ekranizaciji pesme se rodila već nakon prvog slušanja.

Vraćanje vrednostima

“SVETOSAVLJE je kao oblast delovanja izabralo obnovu naše duhovnosti kroz vraćanje proverenim vrednostima. Uvereni smo da je duhovni preporod preduslov za svaki drugi. Ako se kao narod budemo vratili na svetosavski put i ako budemo narod božiji kao što nas je učio Sveti Sava, onda smo sasvim sigurni da ćemo biti i u mnogo boljem položaju u svakom pogledu.“- poručio je Dragan Vidaković, predsednik organizacije “Svetosavlje”.

Porodica kao osnov društva

„Mi u “Svetosavlju” zaista verujemo da je porodica osnovna i najvažnija ćelija društva, i da je ono upravo i obolelo jer je ozbiljno ugrožena porodica. Miličina pesma „Porodica vredi zlata“ na najbolji način i samim nazivom, upućuje na vrednosti koje “Svetosavlje” promoviše, obnovom duhovnosti u našem narodu i stremljenjem ka onom najboljem u njemu, a što je oličeno u Svetom Savi i Svetosavlju. Naša organizacija doživljava Milicu Dosković kao istinsku Svetosavku, tako da nikakvih posebnih poziva na saradnju i nije bilo niti je to bilo potrebno. Jednostavno, kad god je “Svetosavlju” trebalo da se čuje anđeoski glas koji podiže na viši stepen životnog bitisanja Milica je bila tu, kao i što je “Svetosavlje” tu da nju podrži. Želimo da se njen predivni glas i čista emocija čuju što dalje”, istakao je Vidaković.

PerSu marketi

Muzički projekat “Porodica vredi zlata” je zasnovan na tekstu pesnikinje Rade Janjušić. Realizovali su ga naši sugrađani Milica Dosković, Vladan Čarnić i Bojan Vijatov. Milica je napisala muziku i otpevala pesmu, Vladan je uradio aranžman, dok se Bojan pobrinuo za video produkciju. Vokalno instrumentalnu podršku pružila su i Miličina deca, kao i nekoliko članova Miličinog ansambla “Rodionov”.

“Jedan od značajnijih ciljeva našeg delovanja jeste da vlastitim primerom podstičemo i druge da pokazuju više solidarnosti i humanosti prema onima kojima je to najpotrebnije i tako činimo ovo društvo boljim. Iskreno se nadamo i verujemo da će se za Milicu i “Svetosavlje” tek čuti u budućnosti. Znamo da Milica ima još pripremljenih pesama i da će nas uskoro obradovati kompletiranjem albuma za koji smo sigurni da će naći mesta u srcima naših ljudi gde god se nalazili”, naglasio je Vidaković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poslušajte pesmu „Porodica vredi zlata“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh