I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Koliko je novca potrebno za prvomajski izlet?

Prvi maj tradicionalno mnogi stanovnici naše zemlje provode u prirodi, sa porodicom ili prijateljima, uživajući na svežem vazuduhu i neizostavne đakonije sa roštilja. Dosta mladih sada već ima naviku da obeležavanje ovog praznika započne dan ranije, najčešće da bi zauzeli idealno mesto za postavljanje šatora u nekim od izletišta u okolini Zrenjanina.

Ako na ovaj način i vi provodite prvomajski uranak, jasno je da je potrebno pripremiti sve na vreme jer veliki broj trgovina na 1. maj neće raditi. Kako bismo vam olakšali posao, u nastavku teksta možete pročitati spisak i cene svega onoga što je neophodno poneti na jedan prvomajski izlet.

Roštilj

I Taxi Zrenjanin

Ukoliko na odmaralištu koje posećujete ne postoji roštilj, a nemate vaš lični, najjeftiniji je onaj jednokratni za 500 dinara. Mali, prenosni, možete kupiti za 1.300, dok oni veliki koštaju od 5.000 dinara, pa naviše.

Ako vam je potreban pribor za roštilj, komplet možete kupiti za 1300, dok na primer samo hvataljka košta 150 dinara. Štapići za ražnjiće koštaju 90, pakovanje od 20 komada plastičnih viljuški 80 dinara, a pakovanje od 20 komada kartonskih tacni 60 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U prirodi uvek možete naći drvca, suvo lišće i grančice za potpalu, ali kako vam prikupljanje ne bi oduzelo puno vremena, možete kupiti briket za roštilj od 2,5 kg za 250 ili pakovanje od 2,5 kg ćumura za 200 dinara.

Hrana

Apsolutno neizostavne ćevape možete kupiti već pripremljene u pakovanju od 500 grama po ceni od 310 dinara. Svinjski vrat (450gr), koštaće vas 260, kobasica za pečenje (500gr) 270, ražnjići (1kg) 420, a kilogram svinjskih rebaraca 300 dinara.

Ljubitelji povrća mladi luk mogu kupiti za 20, kupus za 50, a krastavac za 100 dinara. Pola kilograma paradajza će vas koštati 100, ljuta papričica 15, zelena salata 40, a rotkvice 30 dinara.

Piće

Najjeftinija limenka piva košta 50 dinara, za koliko možete kupiti čuveni „zidarac“.

Za one nešto mlađe, tu je „crni sok“ koji možete kupiti za 80 (2l), a cena flaširane mineralne vode se kreće od 30 do 50 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh