I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prvi dogovori organizatora: Jubilarni 35. Dani piva od 26. do 29. avgusta

Poboljšanje epidemiološke situacije u poslednjih mesec dana ohrabrilo je turističke organizacije u Srbiji da otpočnu dogovore i pripreme za organizaciju najvećih muzičkih događaja i tradicionalnih manifestacija.

Među njima su i zrenjaninski Dani piva koji bi, kako je saopšteno nakon prvog sastanka Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, trebalo da budu održani u periodu od 26. do 29. avgusta. Biće to 35. po redu pivska fešta čija se tradicija nastavlja nakon jedne godine pauze nastale prošle godine zbog pandemije korona virusa.

Direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina, kaže da se tokom prvog sastanka organizatora manifestacije osim o datumu i trajanju manifestacije, razgovaralo i o uvođenju novih lokacija.

I Taxi Zrenjanin

– Imali smo organizacioni odbor, dogovorili smo se o datumu, to će biti kraj avgusta, od 26. do 29. avgusta, to su četiri dana – četvrtak, petak, subota, nedelja, sa programima koji će se održavati na više lokacija. Tu su tradicionalno Trg slobode, Žitni i Trg dr Zorana Đinđića i cela glavna ulica, s tim što smo rekli da ćemo ove godine pokušati da oplemenimo manifestaciju uz više manjih lokacija. Tako planiramo da otvorimo Gimnazijsku ulicu za program, da napravimo neku lepu priču. Videćemo još da li će to biti ‘ulica zanatskog piva’ ili nešto slično, kaže Ljubotina za portal I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Epidemiološka situacija biće svakako ključni faktor koji će diktirati okvire organizovanja manifestacije, a ukoliko bi došlo do pogoršanja, Ljubotina kaže da „u takvom scenariju koji niko ne želi, uvek postoji opcija da se događaj pomeri ili otkaže“.

– Nadamo se da neće doći do toga. Mi smo radili jedno istraživanje na nivou svih većih gradova u Srbiji, od Subotice do Vranja. Sve velike manifestacije su zakazane i mi smo na bazi tih iskustava zakazali i našu manifestaciju. Nadamo se da će sve biti u redu, ne želimo da razmišljamo negativno ali smo svakako na oprezu i imamo određenu odstupnicu, kaže Ljubotina.

Iako se u javnosti ovih dana pojavila informacija da će glavna muzička zvezda 35. Dana piva biti Zdravko Čolić koji je publiku na Trgu slobode zabavljao 2017. godine, naš sagovornik kaže da organizatori još nisu razgovarali o muzičkim izvođačima.

– To je možda dobra želja naših sugrađana ali o tome još nismo razgovarali, rekao je kratko.

Pored Dana piva, Turistička organizacija Zrenjanina će ovog leta prirediti još tri manifestacije – drugi Internacionalni banatski festival vina (24. jun) u okviru kojeg će biti održane i Banatske vredne ruke, jubilarnu – petu po redu Banatsku bajku – Leto u Gradskoj bašti (14. jun – 22. avgust) i Banatski karavan.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh