I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prvi Bazar polovnih udžbenika za srednjoškolce u drugoj polovini septembra

U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ nedavno je održan prvi Bazar polovnih udžbenika, u okviru koje su građani mogli da razmene, prodaju ili da kupe udžbenike za osnovnu školu.

Prema rečima Jelene Đorđević Perc iz Gradske biblioteke, događaj je premašio očekivanja kako po odzivu sugrađana, tako i po pozitivnim reakcijama. Preko sedamdeset posetilaca, uglavnom roditelja i dece, za svega dva sata razmenilo je, poklonilo i kupilo udžbenike za novu školsku godinu.

-Ovakav odziv učvrstio nas je u nameri da sledeće godine Bazar organizujemo u junu, odmah po završetku školske godine. Posetioci su izrazili veliko zadovoljstvo što u našem gradu konačno postoji mesto gde mogu „pod jednim krovom“ pronaći sve što im je od udžbenika potrebno, bez obaveznog odlaska u Beograd ili Novi Sad ili dugotrajnog traganja za potrebnim knjigama na internetu. Posebna dragocenost ovakvih susreta jeste i povezivanje zajednice na planu doniranja udžbenika i lektira,  koje dobro dođu roditeljima koji već izdvajaju ozbiljne sume novca kako bi svoje dete pripremili za novu školsku godinu –rekla je za Đorđević Perc.

I Taxi Zrenjanin

Nakon Bazara, preostalo je oko 200 doniranih udžbenika koje je biblioteka već u velikoj meri usmerila onima kojima su bili potrebni. Putem društvenih mreža, iz biblioteke su pozivali sugrađane da dostave spisak knjiga koje im nedostaju i tako dogovarali susret i prosleđivanje preostalih knjiga. Za nedelju dana, biblioteci je svakodnevno pisalo u proseku po deset zainteresovanih roditelja i učenika.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Nedavno smo pokrenuli anketu na našoj Fejsbuk stranici o nameri da organizujemo i Bazar polovnih udžbenika za srednju školu. Želeli smo da oslušnemo da li naši građani imaju želju da na sličan način obezbede i udžbenike za srednju školu. Prema dosadašnjem interesovanju, prvi Bazar srednjoškolskih udžbenika biće održan u zrenjaninskoj biblioteci u drugoj nedelji septrembra, kada učenici u školama dobiju sve potrebne informacije o knjigama koje su im potrebne – naglasila je Jelena Đorđević Perc.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh