I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prva kolonija karikaturista tokom vikenda u Zrenjaninu

U organizaciji grafičke kuće „Diginet“, od 11. do 13. oktobra, biće realizovana prva kolonija karikaturista u Srbiji. Učesnici kolonije, njih dvanaest, po odabiru likovnog umetnika Konstantina Grosua, su renomirani karikaturisti iz Srbije i zemalja u okruženju. Prošlogodišnje iskustvo okupljanja i rada sa umetnicima potvrdili su potrebu o važnosti ovakvih okupljanja iz čega se rodila ideja o organizaciji kolonije.

Karikaturisti na prošlogodišnjem, „nultom“ druženju

Među učesnicima je i jedan od naših najpoznatijih karikaturista, dugogodišnji ilustrator – karikaturista i urednik nedeljnika NIN i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Jugoslav Vlahović, koji će tokom trajanja kolonije promovisati i svoju novu knjigu. Njegovi radovi su objavljivani u brojnim jugoslovenskim, srpskim i inostranim listovima, kao što su: The New York TimesWiener JournalWiener ZeitungLa ReppublicaDas SonntagsblattDie ZeitCourrier International i dr. Pored toga, dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja za ilustracije, karikature i grafički dizajn, a radovi mu se nalaze u Muzeju savremene umetnosti i Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i u inostranim muzejima i zbirkama (Bazel, Gabrovo, Bon, Pariz). Svoje učeće su potvrdili i Milan Alašević iz Slovenije, takođe dobitnik mnogobrojnih međunarodnih nagrada i priznanja, Tošo Borković, Nikola Dragaš, Darko Drljević, Luka Lagator, Vladan Nikolić i drugi.

Jugoslav Vlahović, „nulta“ kolonija karikaturista

PerSu marketi

Umetnici će tokom trodnevne kolonije odgovoriti na temu „Život na reci“, te će s toga i jedna od aktivnosti biti druženje i rad sa učesnicima Festivala savremenog umetničkog stvaralaštva mladih i za mlade kod mosta na suvom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh