I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prva grupa turista u Zrenjaninu nakon pojave korona virusa

Epidemija korona virusa nije još prošla, ali se od sredine maja ljudima preporučuje da se što više vrate uobičajenom načinu života uz pojačan oprez. Preporuka struke jeste i da se ove godine odmor provede u Srbiji. Tako su turisti počeli da obilaze razna mesta koja do sada nisu videli u našoj zemlji. Prvi put od pojave korona virusa i u Zrenjaninu je tokom proteklog vikenda boravila grupa turista. Reč je o ljudima iz Beograda koji su i te kako priznati u oblastima u kojima rade.

Nakon dva i po meseca od pojave korona virusa u Srbiji, u Zrenjanin je stigla prva grupa turista. Poslednji vikend u maju proveli su obilazeći znamenitosti grada na Begeju.

“Grupa od 20 turista je došla iz Beograda. Reč je o ljudima koji su i te kako prizanti u svojoj sturci. To su profesori, doktori ekonomskih nauka, medicine, geodezije… Oni su u Zrenjanin došli na inicijativu jedne moje prijateljice koja ih je pozvala da dođu i da obiđu ono što mi imamo da im pokažemo. Nakon dočeka na ulazu u grad obišli smo prvo Muzej industrijskog nasleđa. Tu su se upoznali sa tradicijom našeg najstarijeg pića – piva koje se ovde proizvodilo od 1745. godine. Zatim je usledila vožnja brodićem do Ečke, jer su po planu nedelju proveli u Kaštelu u Ečki. Obišli smo i centar grada i našu opštinu. Veče su proveli u etnorestroranu uz tamburaše“, kaže Jaroslav Stevanov, turistički vodič.

PerSu marketi

Grupa turista iz Beograda uživala tokom vikenda u Zrenjaninu

Iako Beograd i Zrenjanin deli samo 70-ak kilometara većina članova ove grupe turista je prvi put boravila u našem gradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Prvi put sam u gradu na Begeju. Oduševljen sam gostoprimstvom, vožnjom čamcem i obilaskom palata u centru. Ambijent me podseća na Beč i na mene su stilovi u kojima su građene palate ostavile utisak. Grupa sa kojom sam došao je homogena i često putujemo zajedno“, kaže Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta Srbije.

“Za putovanja je još uvek važno da budemo oprezni i da masku i rukavice držimo u džepu, ako obilazimo zatvorene objekte u kojima moraju da se poštuju pravila koje je propisala država. Prvi put sam u Zrenjaninu. Sviđa mi se muzej industrijskog nasleđa tj. Muzej piva i sa zadovoljstvom ću poneti Zrenjaninsko pivo u Beograd. Tradicija je ono što treba da čuvamo. Doći ću ponovo ovde, već na Dane piva“, objašnjava dr Slobodan Švrakić – Gary Surak, vlasnik ordinacije za lečenje bolsti zavisnosti Naltrexzone.

„Rođena sam u Rijeci. Prvi put sam u Zrenjaninu, volim ravnicu. Šarm varoši prepoznala sam i sa terase kafica u kojem smo bili, a uživajući u pogledu na most i sudsku palatu. Zadivljena sam lepotom barokne sale i zdanjem županijske palate koja ove godine proslavlja jubilej – 200 godina postojanja. Sigurno je da ću ovde ponovo doći. Smeštaj i hrana u hotelu su odlični, a večera uz tamburaše ostaće mi u sećanju zauvek“, istakla je Gorozdana Bušac, diplomirani ekonomista.

Turisti obećali da će preporučiti posetu gradu na Begeju prijateljima  

Čak je i za vođu ove grupe boravak u gradu na Begeju bio novina.

„Želeo sam da upoznam srednji Banat i da kolegama sa Rudarsko-geološkog fakulteta, gde sam nekada radio kao profesor, prenesem svoje utiske. Prvi put sam u Zrenjaninu. U ovoj grupi smo svi koji već duže vreme putujemo zajedno i to sa suprugama. I one imaju samo reči hvale za trenutke provedene u Zrenjaninu“, objašnjava Vojin Čokorilo, vođa grupe.

Posetioci iz glavnog grada Srbije koji su proveli vikend u našem gradu obećali su da će svojim prijateljima preporučiti obilazak Zrenjanina. U gradu na Begeju trebalo bi da ih očekujemo ponovo već krajem avgusta, na najvećoj manifestaciji – Danima piva, za koju se svi nadaju da će biti održana, jer su iskazali želju da prisustvuju nastupu naše Filharmonije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh