I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pruge u Banatu na meti lopova

Štete koje lopovi pričinjavaju na srednjobanatskim prugama i drumovima mere se milionima dinara na godišnjem nivou, a samo od početka godine „Železnice Srbije“ oštećene su za deset miliona dinara.

pruga zr

Kradljivci u Srednjem Banatu nose sve što im padne pod ruku. Najčešće su skidali klinove koji pričvršćuju šine za pragove, čime su dovodili u opasnost učesnike u železničkom saobraćaju. Jedna takva havarija nedavno se dogodila na području opštine Novi Bečej, kada je došlo do iskakanja pruge. Srećom, incident je završen bez tragičnih posledica.

Mada je teško ući u trag lopovima, koji često oblače I uniforme radnika „Železnica Srbije“ kako bi se zamaskirali i skrenuli pažnju sa sebe, neki od ovih slučajeva bivaju procesuirani. Tako je zrenjaninsko Osnovno javno tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv trojice muškaraca iz Farkaždina i Perleza, zbog sumnje da su od 25. maja do 27. avgusta ove godine sa pragova i šina demontirali i vadili podložne ploče, tirfone i vijke.

I Taxi Zrenjanin

Očekuje se da će u narednom periodu broj rasvetljenih slučajeva biti i veći, s obzirom na to da je organizovana koordinirana akcija u kojoj će učestvovati MUP Srbije, „Železnice Srbije“, Poreska uprava, tržišna inspekcija, inspekcija rada i komunalna policija.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ništa manje štete ne pričinjavaju ni oni koji kradu i uništavaju saobraćajne znakove na ovdašnjim putevima. Mesečno se, zarad zamene odnetih, polomljenih ili iškrabanih tabli, iz gradskog budžeta izvuče i po nekoliko stotina hiljada dinara.

Izvor : Dnevnik

Foto : www.novosti.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh