I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Prozor u svet“ – u Zrenjaninskoj gimnaziji obeležen Evropski dan jezika (15 SLIKA)

Pod sloganom „Prozor u svet“, učenici i profesori Zrenjaninske gimnazije na veoma edukativan i zanimljiv način obeležili su 26. septembar, Evropski dan jezika. Inicijativa za obeležavanje ovog datuma i za izbor slogana potekla je od profesorice engleskog jezika, Marte Đerman Tot.

Naime, tokom letnjeg rasputa, prozori na zgradi gimnazije zamenjeni su novim i kako stari prozori ne bi bili bačeni, profesorica Marta je svojim učenicima i kolegama postavila jedno pitanje – kako oni vide svet kroz prozore? Na njeno veliko oduševljenje, počeli su da „pljušte“ odgovori.

PerSu marketi

Na času engleskog jezika đaci si razmišljali šta za njih znači Prozor u svet jezika. Na matematici su otvorili Prozor u svet različitih matematičkih termina, na istoriji su razmišljali šta je Prozor značio ljudima u logorima. Na fizici su pak otvorili Prozore u svet materije, na biologiji Prozore u život, na muzičkom Prozore u svet orkestarske muzike. Zatim, na psihologiji su otvorili Prozore u svet duše, na francuskom Prozore u svet pantomime, na informatici su razmišljali o Prozorima poznatijim kao Windows…

Pored toga, široko su otvorili Prozore prema Tajlandu, Kini i Rusiji, povezali Prozore likovne umetnosti i filozofije, otvorili Prozor u svet klinastog pisma, kroz Prozor gledali sportska takmičenja i još mnogo toga.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Zahvaljujući učenicima koji su sa radošću prihvatili da učestvuju na ovoj manifestaciji, veliki broj srednjoškolaca je zajedno sa svojim profesorima mogao da učestvuje i da prisustvuje zanimljivom programu, u okviru kojeg je otvorena višejezična izložba u holu škole i upriličen kulturno-umetnički program u dvorištu ove prosvetne ustanove.

Podršku obeležavanju Evropskog dana jezika nesebično su pružili direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, profesori, vannastavno osoblje i nekoliko bivših učenika.

Na ovaj dan 800 miliona Evropljana u 47 zemalja članica Saveta Evrope ohrabruje se da uči više jezika, u svim uzrastima, kako u školi tako i izvan nje. Savet Evrope podržava višejezičnost na čitavom Starom kontinentu, uz ubeđenje da je poznavanje više jezika jedan od puteva koji vode ka boljoj komunikaciji između različitih kultura i jedan od ključniih elemenata bogatog kulturnog i jezičkog nasleđa kontinenta.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh