I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Protest zbog nerešenog problema pijaće vode – organizatori najavili nova okupljanja

U okviru građanske inicijative „Zajedno za vodu”, danas je na Trgu slobode u Zrenjaninu organizovan protest zbog nerešenog pitanja pijaće vode. Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Gradske kuće gde su od balona za vodu, simbolično, napravili špalir.

– Analize pokazuju da Zrenjaninci dnevno troše 20 hiljada evra na flaširanu vodu. To je preko 7 miliona godišnje, odnosno, preko 100 miliona evra za prethodnih 15 godina. Koliko je postrojenja, fabrika moglo da se sa tim novcem napravi? Umesto rešenja, mi smo dobili novu prevaru. Postrojenje koje su lokalne vlasti hvalospevno najavile, ne može dobiti dozvolu za rad. Ne može, jer je ugovor nezakonito sklopljen. Kažu da „nisu čitali zakon“. Pa šta su onda čitali? Danas bi nekom novom prevarom da zataškaju sopstvenu sramotu, sopstvenu odgovornost. Ovaj put im nećemo dozvoliti – izjavio je Dušan Kokot, ispred inicijative „Zajedno za vodu”.

PerSu marketi

On dodaje da se protesti koji su danas otpočeli neće zaustaviti dok problem konačno ne bude rešen.

– Mi samo hoćemo čistu i ispravnu vodu u našim vodovodima. Danas smo ovde da kažemo da to više tako neće moći. Razdužujemo se, otkazujemo poslušnost. Danas vraćamo ambalžu, a vrlo brzo, ako rešenja ne bude, doći ćemo opet. Tada ćemo se rešavati nekog drugog otpada. Nećemo da budemo „vikend turisti“ koji se subotom i nedeljom razmile po Vojvodini trčeći po vodu. Nećemo da se više za Zrenjanin zna po tome da nema vodu ze piće, već da se ponovo poznajemo po umetnicima, piscima, naučnicima – zaključuje Kokot.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Građansku inicijativu „Zajedno za vodu” predstavljaju gradski odbori političkih partija i udruženja građana okupljeni oko jednog cilja – rešavanja problema dobijanja čiste pijaće vode u Zrenjaninu, a to su Udruženje „Naš grad, naša stvar”, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Centar za zaštitu potrošača „Begej”, Dosta je bilo, Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka Srbije, Dveri, Narodna stranka – Povereništvo Zrenjanin Pokret slobodnih građana.

Podsećamo, činjenica da po Zakonu o komunalnim delatnostima privatne firme nemaju pravo da prečišćavaju vodu, već duže vreme stoji kao prepreka puštanju u rad izgrađene fabrike vode. Premijerka Ana Brnabić je krajem januara tokom posete Zrenjaninu izjavila da će se Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada pružiti svu moguću podršku Gradu Zrenjaninu da se taj problem što brže reši, ali konačno rešenje se i dalje ne nazire.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh