I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Oformljen pravni tim za sve građane koji žele nadoknadu troškova za pijaću vodu – prijave besplatne (FOTO) (VIDEO)

Zrenjaninci su se ove subote, 28. avgusta, okupili po peti put ispred Kristalne dvorane, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo što zvanično već 17 godina nemaju zdravu pijaću vodu u svojim domovima.

VIDEO: Peti protest „Hoćemo vodu“ u Zrenjaninu

– Stotine Zrenjaninaca već mesec dana protestvuju tražeći samo jedno – čistu vodu u slavini. Ovo nije protest iz dosade. Ovo je protest iz besa i očaja, za sve one Zrenjanince koji ne znaju šta će pre da urade ove jeseni – da spreme novac za ogrev, školarinu, struju ili da ostave za flaširanu vodu. Oko ovoga nema pregovora sa gradskom vlašću. Oni su sami ušli u ovo blati i da znaju sami da izađu verovatno bi izašli. I ovaj problem vode neće biti rešen iz neke ljubavi prema građanima. Ovaj poblem vode će biti rešen samo uz pritisak građana. Njima je profit najvažniji, a profit ne može da bude jaču od snage ovuh građana ovde, rekao je Bekim Rukeci, jedan od osnivača NGU „ZRAK“.

I Taxi Zrenjanin

Aktivista „Zrenjaninske akcije„, Mišo Živanov, se zahvalio svim sugrađanima koji su danas, ali i tokom celog meseca pratili dešavanja, pružali podršku i dolazili na proteste.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Želimo da nas ima što više na ulici, da pokažemo zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoioj vlasti da smo mi ti koji njih plaćamo i zahtevamo da rade svoj posao. Želimo da znamo šta se dešava po pitanjima zbog kojih već mesec dana protestvujemo. Imaju otvoren poziv da nam se pridruže svi građani i oni kojima smeta što mi iskazujemo našu želju da pijemo pijaću vodu u 21, veku.

 

Živanov se osvrnuo i na incident koji se desio na Danima piva rekavši da se mora znati ko su ljudi koji su ih napali, ko ih je poslao, sa kim je telefonirala osoba koja ih je napala.

– Svi incidenti i svi problemi koji budu nastali, ako se nama nešto desi, držaćemo odgovorne osobe koje su napravile ovaj fijasko od „Fabrike vode“ i osobe koje su ućestvovala svih 17 godina u ovom problemu da mi nemamo vodu za piće. Mi se plašimo za svoju sigurnost i sigurnost naših porodica.

Navodi da je oformljen pravni tim i da im se mogu obratiti svi građani koji žele da dobiju nadoknadu troškova za pijaću vodu uz napomenu da su prijave besplatne.

– Vreme je da naplatimo sve što smo trpeli za ovih 17 godina, dodao je Mišo Živanov.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh