I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Protest revoltiranih Elemiraca

Kiša i pljusak nisu sprečili više stotina žitelja Elemira, da se u petak uveče okupe u centru naselja, na protestnom skupu organizovanom povodom prošlonedeljne pogibije osmogodišnjeg dečaka O. P.

 elemir

Učenik prvog razreda elemirske osnovne škole stradao je u saobraćajnoj nesreći koja se 4. juna dogodila u Ulici Zdravka Čelara, ispred porodične kuće, kada je na njega neleteo automobil. 

Revolt Elemiraca kulminirao je zbog činjenice da se u ovoj frekventnoj ulici, koja je dobila epitet “crna”, u poslednjih četiri i po godine dogodilo čak 11 saobraćajnih nesreća. U njima je stradalo devetoro lica, od toga sedmoro dece i mladih ljudi. Najčešći uzrok teških posledica saobraćajnih udesa bila je velika brzina kretnja automobila kroz tu ulicu, a taj problem rukovodstvo mesne zajednice nije uspelo da reši uprkos višegodišnjim nastojanjima.

I Taxi Zrenjanin

– Okupili smo se da bismo od nadležnih izdejstvovali povećanje bezbednosti saobraćaja u Elemiru. Da li će se to postići postavljanjem ležećih policajaca, semaforima, radarskim kontrolama, otvaranjem policijske stanice u selu, to je na njima da odluče. Ukoliko naše molbe i zahtevi ne budu ispunjenini, moraćemo sami da se organizujemo da bi spašavali živote naših sugrađana – poručio je na skupu zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice Elemir Dragan Solomun.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pozivu da prisustvuje skupu odazvao se gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak koji je poručio da će zrenjaninski Savet za bezbednost saobraćaja, kojim on predsedava, preduzeti sva moguća saobraćajno – tehnička rešenja radi povećanja bezbednosti saobraćaja u Elemiru.

– Javnom preduzeću “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” je naloženo da u roku od mesec dana angažuje saobraćajne stručnjake i preduzme mere za unapređenje bezbednosti saobraćaja u Ulici Zdravka Čelara – istakao je gradonačelnik.

Izvor : dnevnik.rs, Ž.Balaban

  • Divider

  • Divider
Na vrh