I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Protest „Hoćemo vodu“ okupio veći broj građana(VIDEO)

Preko 150 automobila sa nezadovoljnim sugradjanima okupilo se ispred Kristalne dvorane, kako bi bili deo protesta za vodu, u organizaciji udruženja „ZRAK“. Prvi i osnovni zahtev protestanata je obezbeđivanje minimum 2 litre vode svakom stanovniku. 


„Neformalno građansko udruženje „ZRAK“ je pokrenulo ovu akciju, u saradnji sa drugim organizacijama, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije sa vodom. Ranije nismo bili u mogućnosti da se organizujemo, kako zbog godišnjih odmora, tako i zbog visokih temperatura. Trebalo je vremena kako bi se sve ispravno organizovalo, i jasno postavili zahtevi. Pitanje zašto smo se okupili je malo licemerno,imajući u vidu da 17 godina nemamo ispravnu vodu. Tokom svih ovih godina slušamo laži, prazna obećanja i političke floskule. Naš stav je da problem vode vlast mora da reši. Nas zaista ne zanima, na koji način i kako će to realizovati. Zajednička nota za sve okupljene je voda. A naš današnji zahtev je da se obezbedi minimum 2 litre vode za svakog stanovnika, svakodnevno. To je minimalna predviđena količina koja je potrebna, iako mi trošimo mnogo više. Protesti neće prestati dok nam se taj prvi zahtev ne ispuni“, istakao je jedan od osnivača „ZRAK“-a Bekim Rukeci.

PerSu marketi

Nakon okupljanja i obraćanja medijima, kolona automobila je krenula magistralom ka „Big“ tržnom centru.

Svi automobili su bili obeleženi nalepnicama sa porukama poput: „Zrenjanin je žedan“, „Dokle da čekamo“, „Hoćemo vodu“, i „Gde je voda“. Kod „BIG“ tržnog centra su se okrenuli, a zatim preko još nekoliko naselja vratili ispred Kristalne dvorane.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pogledajte live snimak koji je snimila organizacoja „Zrenjaninska akcija“ klikom na link ispod

https://www.facebook.com/zrenjaninskaakcija/videos/817076125652928/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh