I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Proteklog vikenda dve saobraćajne nezgode i materijalna šteta 300 hiljada dinara

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 300.000 dinara.

Uzrok jedne saobraćajne nezgode je neprilagođena brzina kretanja vozilom, a druge  neustupanje prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 78 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom nakon isteka važnosti vozačke dozvole i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,34 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti vozila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Imajući u vidu karakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja u narednom periodu (magla, sneg, led, odnosno klizav kolovoz), a u cilju sprečavanja nastajanja saobraćajnih nezgoda i omogućavanje nesmetanog i bezbednog protoka saobraćaja, Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno vas podsećamo da od 01. novembra do 01. aprila postoji obaveza posedovanja zimske opreme ukoliko se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh