I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Prosvetari uporni u štrajku – danas novi pregovori

I od početka ove nedelje, časovi u većini škola u Srbiji traju 30 minuta. Ministar je u petak tražio da prosvetari obustave štrajk, dok druga strana traži ispunjenje svojih zahteva i ne pristaje, kako kažu, na ucene.

strajk-prosvete-498

Umesto 45, školski čas traje svega 30 minuta i u drugom mesecu, drugog polugodišta. Da li zbog manje provedenog vremena u školi ili zbog razumevanja onih koji im prenose znanje, učenici podržavaju prosvetne radnike.

Iako je tekst posebnog kolektivnog ugovora davno završen, on nije potpisan pre tri dana, zato što je ministar Srđan Verbić zahtevao prekid štrajka, na koji prosvetari ne pristaju do ispunjenja svojih zahteva.

I Taxi Zrenjanin

– Ono što nama ministar stalno govori to je da treba da imamo razumevanja za situaciju u kojoj se Srbija nalazi. I ja sada javno, ministru, svima koji nas gledaju i naravno mojim koleginicama i kolegama govorim ono što oni već znaju. Mi smo apsolutno ljudi koji uvek imaju razumevanja, ali ova situacija je izmakla kontroli i podhitno mora da se rešava. Na ovakav način, ne, ucenama, ne, kaže Jasna Janković, predstavnik prosvetara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Janković tvrdi da rešenje postoji i podseća da su njihovi zahtevi minimalni i da od njih neće odustati. Izlaz vidi u kako kaže, objektivnom uvidu u budžet resornog ministarstva gde bi se novac namenjen za određene seminare preraspodelio za plate.

Kako prenosi Radio televizija Vojvodine, novi sastanak sa predstavnicima prosvetara, biće održan danas.

Izvor: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh