I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prosvetari uporni – protestovali ispred prostorija Školske uprave

Prvi dan školske godine obeležio je štrajk prosvetnih radnika u vidu skraćenih časova na 30 minuta. 

Pored štrajka, prosvetari su svoje nezadovoljstvo izrazili protestuući ispred prostorija Školske uprave za Banat, gde su se okupili u većem broju. Tamo su još jednom obrazložili razloge štrajka i zahteve koje imaju.

-Naš primarni cilj jeste ispunjenje pravde, i postizanje povoljnih uslova rada i poboljšanja materijalnog stanja, za sve naše kolege. Naši zahtevi su realni i obuhvataju korigovanje odluka koje su negativno uticale na položaj prosvetnih radnika. Odluka o minimalnom broju učenika u odeljenju dovodi do stvaranja tehnoloških viškova, i mnoge naše kolege ostaju bez posla. Nerealno je očekivati, da osobe preko 60 godina starosti ulaze u odeljenja, u kojima ima tridesetoro dece, i da postižu optimalnu radnu atmosferu. Pored toga, potrebno je da svi budemo složni u borbi za svoja prava, jer samo tako možemo postići ostvarenje svojih zahteva, istakla je danas predsednica sindikata Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, Ljiljana Vukmirović.

PerSu marketi

U štrajk su stupile članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije kojoj pripada i Sindikat prosvetnih radnika Banata. Koje će naredne poteze taj sindikat povući nakon današnjih, saznajte OVDE

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh