I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Prosvetari uporni – protestovali ispred prostorija Školske uprave

Prvi dan školske godine obeležio je štrajk prosvetnih radnika u vidu skraćenih časova na 30 minuta. 

Pored štrajka, prosvetari su svoje nezadovoljstvo izrazili protestuući ispred prostorija Školske uprave za Banat, gde su se okupili u većem broju. Tamo su još jednom obrazložili razloge štrajka i zahteve koje imaju.

-Naš primarni cilj jeste ispunjenje pravde, i postizanje povoljnih uslova rada i poboljšanja materijalnog stanja, za sve naše kolege. Naši zahtevi su realni i obuhvataju korigovanje odluka koje su negativno uticale na položaj prosvetnih radnika. Odluka o minimalnom broju učenika u odeljenju dovodi do stvaranja tehnoloških viškova, i mnoge naše kolege ostaju bez posla. Nerealno je očekivati, da osobe preko 60 godina starosti ulaze u odeljenja, u kojima ima tridesetoro dece, i da postižu optimalnu radnu atmosferu. Pored toga, potrebno je da svi budemo složni u borbi za svoja prava, jer samo tako možemo postići ostvarenje svojih zahteva, istakla je danas predsednica sindikata Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, Ljiljana Vukmirović.

PerSu marketi

U štrajk su stupile članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije kojoj pripada i Sindikat prosvetnih radnika Banata. Koje će naredne poteze taj sindikat povući nakon današnjih, saznajte OVDE

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh