I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Prosvetari traže povećanje plate za sedam odsto

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da neće potpisati Protokol o materijalnom položaju zaposlenih u prosveti ukoliko vlada ne obezbedi povećanje plata za sedam odsto, počev od aprila 2013. godine.

Vlada je ponudila povećanje od dva odsto od aprilske plate, a od oktobarske plate u skladu sa fiskalnim pravilom definisanim u Zakonu o budžetskom sistemu. U dopisu upućenom resornom ministru Žarku Obradoviću, Unija traži ukidanje odluke o vezivanju rasta zarada u javnom sektoru sa rastom penzija, kao i Uredbu o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u prosveti koja će biti u primeni od početka školske 2013/14. godine.

U predlogu Protokola, Vlada Srbije obavezuje se da broj zaposlenih u prosveti neće biti smanjivan u 2012. i 2013. godini, da će obezbediti isplatu jednokratne novogodišnje, odnosno svetosavske nagrade u iznosu od 4000 dinara neto, kroz decembarsku zaradu u bruto iznosu, koja će se isplatiti u januaru 2013. godine. Takođe, prema predlogu Protokola, dug za otpremnine za penziju zaposlenima sa teritorije Vojvodine obezbediće se do kraja decembra 2012. godine.

I Taxi Zrenjanin

Izvor : Tanjug, Radio 021

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh