I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Proširena istraga protiv Pere Milankova

Rešenjem istražnog sudije Višeg suda u Zrenjaninu Gorana Zeca treći put proširena je istraga protiv Pere Milankova (52), zemljoradnika iz Srpske Crnje i bivšeg predsednika pogranične srednjobanatske opštine Nova Crnja, koji je u pritvoru od 4. oktobra 2012.

PEra Milankov i love Zrenjanin

Milankov se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja

Sada se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a istragom je obuhvaćen i Milan Šuša (46), vlasnik marketa „Nada“ u Srpskoj Crnji, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo takođe u krivičnom delu zloupotrebe službenog položaja.

I Taxi Zrenjanin

Kako se navodi u rešenju o proširenju istrage, sumnja se da je Milankov u periodu od januara do septembra 2012. pribavio sebi i drugima protivpravnu imovinsku korist. Kao predsednik Nove Crnje, naime, bez saglasnosti nadležnog opštinskog odbora, naredio je računovodstvu da njemu i ostalim opštinskim funkcionerima obračunava i isplaćuje platu po uvećanom koeficijentu. Na taj način oštetio je budžet opštine za 1.019.526 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U funkciji predsednika opštine Milankov je septembra 2012. naložio da se marketu „Nada“ vlasnika Milana Šuše, iz budžeta isplati 138.000 dinara. I, to za nabavku školskog pribora u sklopu sprovođenja projekta obrazovne inkluzije Roma u opštini Nova Crnja. Međutim, pribor nije kupljen i podeljen učenicima, nego je Šuša na ruke Milankovu dao 135.000 dinara za njegove potrebe.

Protiv Milankova, istraga je prvo otvorena zbog sumnje da je kao predsednik Nove Crnje primio mito od više direktora privatnih preduzeća iz Kikinde, Beograda i Zrenjanina kojima je omogućio dobijanje poslova u ovoj komuni. Uhapšen je 4. oktobra u Kikindi, kada mu je vlasnik tamošnjeg preduzeća „Met kom“ Ljubiša Kovačević isplatio 200.000 dinara na ime dobijenog posla na uređenju kapele na mesnom groblju u Novoj Crnji.

Izvor : Večernje novosti, Sl.P

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh