I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Promocija Zrenjanina u Temišvaru

Promocija grada Zrenjanina i manifestacije „Dani piva“,  održana je u bratskom gradu Temišvaru, u susednoj Rumuniji. Najpre je realizovana konferencija za predstavnike srpskih i rumunskih medija.  Program se nastavio u centru Temišvara.

Prisutnima se obratio i konzul Srbije u Temišvaru

Pored predstavnika grada konferenciji su prisistvovali konzul Srbije dr. Vladan Tadić i državni sekretar dr Ivan Bošnjak.

“Danas imamo prilku i čast da predstavimo grad Zrenjanin i manifestaciju „Dani piva“. Ovakve aktivnosti, već duži niz godina uspešno sprovodimo, u saradnji sa Savezom Srba u Temišvaru, i vlasnikom restorana  gospodinom Radovankovićem. Veoma su važne, i daju veoma dobre rezultate. Svake godine broj srpskih turista koji dolaze u Rumuniju je sve veći. To je pokazatelj da se naša dva naroda sve više zbližavaju. Što je još važnije vraćaju se zadovoljni, sa veoma lepim utiscima i željom da ponovo posete Srbiju. Prvenstveno bih se zahvalio predstavnicima Zrenjanina,  i svima koji su izdvojili vreme da bili na promociji grada Zrenjanina.“ naglasio je konzul Tadić

Državni sekretar dr Bošnjak izrazio je veliko zadovoljstvo što se nalazi ovde, u dvostrukoj ulozi. Prvo kao nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina, drugo kao državni sekretar u Ministarstvu, koje prevashodno radi na pitanjima nacionalnih manjina u Srbiji. Uputio je prijateljski poziv, sa željom dda se isti čuje duž celog Banata.
“Ovogodišnji „Dani piva“ će se malo razlikovati od prethodnih. Posle deceniju i više, kada su se „Dani piva“ organizovali bez našeg lokalnog proizvoda, u Zrenjaninu će ove godine opet poteći zrenjaninsko pivo.”- istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura
Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina poželeo je svima dobrodošlicu na promociju grada Zrenjanina i manifestaciju „“Dani piva“.
“Želja nam je bila, a uspeli smo da je ostvarimo, da uspostavimo saradnju sa županijom Timiš i gradom Temišvarem i da pokušamo da žitelje ovog dela Banata dovedemo u naš grad.”
Pozivam sve da budu deo, onih 500.000 ljudi, koji posete manifestaciju za sedam dana, jer ona predstavlja brend grada Zrenjanina. Sadrži bogat kulturno-umetnički, muzičko-scenski, dečiji, sportski i naučni program, prilagođen svim generacijama.“- izjavio je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina

Publika oduševljeno pratila program

Pred veoma velikim brojem zainteresovanih  na najvećem gradskom trgu, Trgu pobede, u centru, učesnici promocije su prikazali sve čime se naš grad, kao i region srednjeg Banata može pohvaliti. KUD-a „Pionir” je sa igrama i muzičkim numerama iz Banata, pesmama i igrama iz Šumadije, kao i Vlaškim igrama oduševio prisutne. Bogatstvo različitosti je ovog puta spojilo stanovnike Temišvara, i brojne turiste koji su bili u turističkom obilasku sa našim predstavnicima na samom trgu.
Za dobro raspoloženje pobrinuo se i mađioničar Hary Magnus, i uz svesrsrdnu saradnju sa najmladjom populacijom oduševio sve prisutne. U okviru programa, devojke i mladići iz naše grupe su pozivali prisutne Temišvarce da dodju na Dane piva i delili im prigodan promo-materijal, kao i posluženje pripremljeno za ovu prigodu.
Program je bio propraćen sa znatiželjom prisutnih na trgu,  i na kraju gromoglasnim aplauzom. Uz obećanje žitelja Temišvara da će doći u naš grad, srdačan rastanak nije izostao. Divno veče prožeto obostranim simpatijama i dobrim raspoloženjem završeno je uz igru, pesmu i zrenjaninsko pivo.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh