I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rekordan broj ljudi posetio štand Zrenjanina na 40. Sajmu turizma (FOTO, VIDEO)

Pod sloganom „Tu je nekad bilo more“, Turistička organizacija grada Zrenjanina i grad Zrenjanin bogatim i raznovrsnim ponudama predstavili su našu sredinu na ovogodišnjem jubilarnom, 40. Sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održava od 22. do 25. februara.

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših vrednih sugrađana i meštana 22 naseljena mesta, kao i bogate manifestacione i tursitičke ponude, bile su razlog više da tokom današnjeg dana veliki broj prisutnih na sajmu upravo poseti štand Zrenjaninaca.

PerSu marketi

Pozdravljajući prisutne i članove ambasade Francuske kao specijalne goste na zvaničnoj prezentaciji našeg grada, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izjavio, da lokalna samouprava pored značajnih infrastrukturnih radova, mnogo ulaže i u promociju grada  i privlačenju većeg broja kako domaćih, tako i inostranih turista.

Gradonačelnik je naglasio, da su pored brojnih manifestacija, „Dani piva“ postali brend našeg grada i poseta od preko pola miliona gostiju „nas Zrenjanince čine izuzetno ponosnim“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

VELIKI POTENCIJAL NAUTIČKOG I BICIKLISTIČKOG TURIZMA

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, u svom pozdravnom govoru je istakao, da će naš grad na ovogodišnjoj manifestaciji promovisati sve sadržaje koje ima i nudi, a težište će ovog puta biti stavljeno na nautički turizam.

-Zrenjanin je u okruženju ili leži na 5 reka i zato je u planu organizovanje turističkih tura brodićima do Ečke, Stajićeva, Slankamena, Titela ili Kleka i Itebeja. Polazište je, opet ne slučajno, ispred zrenjaninske pivnice, gde je u planu otvaranje nautičkog kluba kao i Muzeja piva u pravom smislu te reči.  U takav koncept već se uklapa „Vesela begejska regata“ i na ovaj način vodenim putem brodicama sa malim gazom, povezuju se Žitište i Zrenjanin kao i sve usputne tačke ove turističke ture. Druga važna tačka promocije je biciklistički turizam koji je u svetu pravi hit i u velikoj je ekspanziji. Kroz Srbiju prolaze tri ture „EuroVela“ i pored promocije na beogradskom sajmu potencijali ovog vida turizma na ovom području biće snažno promovisani i na predstojećem sajmu u Berlinu.

Ljubotina je na kraju dodao, da uz postojeće najpopularnije i najbliže „zrenjaninsko more“, Peskaru, postoje ambiciozni planovi vezani za kupalište na reci Tisi.

MIROSLAVA NAJDANOVSKI PROMOTER ZRENJANINA NA 40. SAJMU TURIZMA

Ovogodišnji promoter našeg grada je proslavljena reprezentativka u plivanju, danas član Olimpijskog komiteta, Miroslava Najdanovski.

Miroslava Najdanovski

Miroslava je za naš portal istakla, da iako je nedavno završila svoju sportsku karijeru, i dalje je ostala u „sportskim vodama“. Njeno prisustvo i neizmerna podrška verodostojnoj promociji Zrenjanina na ovogodišnjem sajmu za nju predstavlja veliko zadovoljstvo.

U subotu, 24. februara, na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina biće otvoren nautički blok pod nazivom „Tu je nekad bilo more.“. Događaj će početi u 10.30h nastupom pevačke grupe „Seferini“ a potom slede stručna predavanja:

  • 11h – Kapetan Nikola Spajić – Plovidba videnim tokovima Srednjeg Banata i šire i razvijanje nautičkog turizma u gradu Zrenjaninu i okolnim mestima

Kapetan Nikola Spajić

  • 11.15h – Krsta Pašković – predsednik Udruženja nautičara „Dunavski propeler“ iz Beograda – Mogućnosti intenzivnog razvoja Republike Srbije preko angažovanja nautičkih resursa, kao i poseban osvrt na velike mogućnosti nautičkog turizma u Srednjem Banatu;
  • 11.30h  – Saša Tabaković – organizator Regate kroz Zrenjanin 2016. pod nazivom „Regata reka 2016.“  – Te godine je grad Zrenjanin bio najbolji domaćin u konkurenciji više mesta. Ovom prilikom biće najavljena i „Vesela Begejska regata“, koja će biti organizovana od Žitišta do Zrenjanina za vreme manifestacije „Dani piva 2018.“
  • 11.45h – Aleksandar Krevešić – organizator manifestacije „Besplatna škola skutera – Akva bajk“, koja je održana na gradskom kupalištu „Peskara“ 2017 godine;

Aleksandar Krevešić

Nakon završenog nautičkog bloka, sledi tradicionalna zdravica glumca Prvoslava Zarkovskog uz tamburaše Srđana Števina i degustaciju piva iz mini „craft pivare“ Vladimira Jovića.

Tokom tri dana biće priređen i bogat kulturno umetnički program uz učešće partnera Turističke organizacije – kompanija „Gomex“, „Mlekoprodukt“, EuroVelo Carska Bara, Banje Rusande i drugih.

O ČETRDESETOM MEĐUNARODNOM BEOGRADSKOM SAJMU TURIZMA:

Više od 1100 domaćih i inostranih izlagača iz 50 zemalja i ove godine obezbeđuju mesto manifestaciji na mapi evropske turističke industrije. Gost ovogodišnjeg sajma je Grčka, a prateći programi su međunarodni sajmovi vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira. Uz to ide i „vrtlog boja, ukusa i mirisa, melodija“, kao i čuveni duh našeg gostoprimstva i vedrine. To Beogradski sajam turizma čini privlačnim i za poslovne posetioce, ali i za najširu publiku.

Više o predstavljanju grada Zrenjanina i 40. Sajmu turizma pogledajte u našem video prilogu:

 

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh